• 13/06/2012

Belgische chemieprofessor krijgt prestigieuze, Britse titel

Professor Bao-Lian Su verkozen tot Clare Hall Visiting Fellow aan de Universiteit van Cambridge

Trefwoorden: #bao-sin lu, #cambridge, #fundp, #nanomaterialen

Lees verder

personalia

( Foto: FUNDP )

ENGINEERINGNET.BE -- Professor Bao-Lian Su, Directeur van de Afdeling Chemie van Nanomaterialen’ aan de ‘Facultés universitaires Notre-Dame de la Paix’ (de Naamse universiteit FUNDP), is verkozen tot Clare Hall Visiting Fellow aan de Universiteit van Cambridge (VK), waar hij op dit moment wetenschappelijk werk verricht.

Het betreft een onderscheiding die enkel wordt toegekend aan gastprofessoren die zich in hun domein hebben onderscheiden. Het is dus de internationale reputatie die Bao-Lian Su geniet die heeft geleid tot deze erkenning.

Het ‘Clare Hall College’ van de Universiteit van Cambridge brengt professoren en studenten van allerlei disciplines en diverse nationaliteiten bijeen, met als doel een verrijkende werkomgeving te creëren, waar elke professor het werk superviseert van een groep studenten. Dit gebeurd dus naast de gangbare onderwijs- en onderzoekswerkzaamgheden die hij verricht in het departement waartoe hij of zij behoort.

Prof. Su: “Het is een grote eer te zijn uitgekozen door een prestigieuze jury, en een mooie erkenning van het het werk, verricht door mij, en elders aan de FUNDP.”

De titel zal allicht de bestaande wetenschappelijke samenwerking tussen de departementen chemie van Cambridge en die van Namen versterken. Op dit moment reeds worden diverse gemeenschappelijke publicaties uitgewerkt. Bovendien zullen enkele Naamse Masterstudenten volgend jaar hun eindwerk verrichten aan de Universiteit van Cambridge.

De erkenning impliceert ook dat prof. Su het statuut van ‘levenslang lid’ van het Clare Hall College krijgt.


(KV)