• 02/07/2012

Drie Belgische bijna-Masters uitgenodigd door IBM, USA

Steeds groter aantal databronnen zijn met traditionele (SQL-gebaseerde) tools niet of nauwelijks om te zetten in informatie.

Trefwoorden: #Big Data, #Big Data Analytics, #FUNDP, #IBM

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.BE -- Quentin Bortolin en Patrick Kasongo Lukusa, studenten Master ingénieur de gestion aan FUNDP (Facultés Universitaires Notre-Dame de la Paix), en Krzysztof Magusiak, student in het laatste jaar Master en Sciences Informatiques aan dezelfde Belgische universiteit, zijn door IBM uitgenodigd bij hen een stage te doen in het domein ‘Big Data Analytics’.

Big Data is een parapluterm voor een steeds groter aantal databronnen die met traditionele (SQL-gebaseerde) tools niet of nauwelijks zijn om te zetten in informatie.

De drijfveren achter de groei van de nieuwe databronnen zijn onder meer de opkomst van social media en het gebruik van mobiele apparaten, schaalvergroting, goedkope meetinstrumenten (smart sensors en RFID), toenemende logging rondom geautomatiseerde processen en niet te vergeten de groei van het aantal internettransacties.

Data kan op meerdere manieren als ‘Big’ worden beschouwd, niet alleen door de enorme omvang. Ook de grote verscheidenheid van deze databronnen en de grote complexiteit om er informatie uit te halen speelt een rol.

Samen met enkele andere Europese studenten zullen de drie Belgen alvast, in juli, drie dagen stage lopen in een onderzoekscentrum van IBM te Brussel.


(KV) (afbeelding wikipedia: een datavisualisatie van IBM)