DIFFER en Toyota ontwikkelen oplossing voor CO2-reductie

Ze ontwikkelen een unieke reactor om met behulp van zonlicht CO2 uit de lucht op te vangen en efficiënt op te slaan. Een uitvinding die kan bijdragen aan CO2-reductie. Tijdens afgelopen zomer werd een prototype van het 'CO2-afvangapparaat voorgesteld.

Trefwoorden: #CO2, #DIFFER, #emissie, #reductie, #Toyota, #zonlicht

Lees verder

research

( Foto: DIFFER )

ENGINEERINGNET.BE - Het Nederlandse onderzoeksinstituut DIFFER en Toyota werken in het kader van de energietransitie sinds 2016 samen aan oplossingen voor CO2-reductie, zoals de productie van waterstof met behulp van zonlicht en water.

Geïnspireerd door hun werk aan waterstof is het concept uitgebreid met de juiste aanpassingen op apparaatniveau om CO2 uit de atmosfeer te halen en op te slaan, met zonlicht als drijvende kracht.

Het concept is gebaseerd op lichtabsorberende materialen en foto-elektrochemische membraanreactoren. Deze werken op zonlicht en vangen CO2 op uit de atmosfeer, transporteren het vervolgens naar specifieke compartimenten, waar het wordt opgeslagen voor verder gebruik.

De uitvinding is gebaseerd op in overvloed beschikbare materialen en componenten, en heeft dus een hoog exploitatiepotentieel.