Rittal introduceert modulaire CS Toptec-serie voor outdoor toepassingen

De CS Toptec-serie is een standaard buitenbehuizing, die werd uitgerust met het gekende koppelsysteem van Rittal, wat deze modulair maakt en kastontwerpers in staat stelt om de installatie eenvoudig uit te breiden naargelang de noden van hun installatie.

Trefwoorden: #behuizing, #kasten, #outdoor, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE - De bescherming van gevoelige elektronische apparatuur vereist buitenshuis een aangepast type behuizing.

Rittal voegt daarom het hoogkwalitatieve CS Toptec toe aan het reeds uitgebreide gamma buitenbehuizingen. CS Toptec-kasten bieden maximale bescherming tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden, gaande van regen, UV-straling en wind tot agressieve elementen zoals zout, stof en chemische stoffen.

De behuizingen zijn ook bestand tegen mechanische invloeden zoals trillingen, schokken en vandalisme dankzij hoogwaardige materialen zoals gelakt aluminium en roestvrij staal (RVS 1.4301, AISI 304). Daardoor zijn ze geschikt voor diverse sectoren, waaronder spoorwegen, energievoorziening, waterzuivering en telecom.

Veelzijdige bescherming
De CS Toptec-serie omvat een breed scala aan kastmodellen, zoals alleenstaande kasten, koppelbare units en kasten voorzien van uitsparingen voor ventilatie of koeling. Deze zijn opgebouwd rond een inox TS8-frame met 25mm rastering.

Extra accessoires zoals adapterplaten en uitsparingen voor ventilatie zorgen voor een complete en aanpasbare oplossing op maat van de omstandigheden.

“Door deze flexibiliteit zijn de CS Toptec-buitenbehuizingen de ideale bescherming voor uiteenlopende elektronische apparatuur die in uitdagende omstandigheden moet blijven werken”, stelt productmanager bij Rittal Danny Forré.

​CS Toptec-behuizing is dubbelwandig, wat dankzij het spouweffect zorgt voor een uitstekende isolatie en passieve warmte-afvoer. Dat vermindert de invloed van zonnestraling en het risico op condensvorming. Zo blijft de levensduur van de interne apparatuur optimaal.

Het regendak biedt extra bescherming tegen zon en regen, terwijl de UV-bestendige polyesterlak zorgt voor een langdurige bescherming van het kastoppervlak. De behuizingen voldoen aan de beschermingsgraden IP55 en IK10.

Combineren en koppelen
De modellen zijn wereldwijd beschikbaar en uit voorraad leverbaar. Met afmetingen variërend van 600 tot 800 mm in breedte, 1.200 tot 1.800 mm in hoogte en 600 tot 800 mm in diepte, bieden deze behuizingen oplossingen voor zowel kleine als grote installaties.

Voor de koppelbare uitvoeringen zijn zelfs nog meer maatcombinaties mogelijk, met een hoogte tot 2.000 mm. Het gebruiksvriendelijke koppelprincipe is hetzelfde als de vertrouwde Rittal-kasten en zorgt voor de eenvoudige koppeling van modules voor opstellingen met een groter oppervlak.

www.rittal.com