Nieuwste ontwikkeling met hoogst haalbare certificeringsklasse

Gevestigd in Lisse is AZ Benelux Special Valves verantwoordelijk voor de verkoop- en serviceactiviteiten in Nederland, België en Luxemburg van AZ afsluiters.

Trefwoorden: #afsluiter, #certificering, #kleppen, #service, #valve

Lees verder

Partner Info

( Foto: AZ Benelux )

ENGINEERINGNET.BE - Het hoofdkantoor van AZ Armaturen (Mönchweiler, Duitsland) bestaat al sinds 1963 en is producent van zelfsmerende plugafsluiters, volledig beklede plugafsluiters, regelafsluiters, monsternamesystemen en speciale afsluiters.

Deze afsluiters worden onder andere toegepast in installaties voor de chemische, petrochemische, farmaceutische, papier- en voedingsmiddelenindustrie. Vaak worden ze  ingezet op kritische plaatsen in het productieproces, waarbij het belangrijk is dat er geen “dode ruimtes” in de afsluiters mogen zijn.

Met de nieuwste ontwikkeling van de AZ plugafsluiter type "FSN-EF" wil de firma bijdragen aan het terugdringen van zogenaamde "Fugitive Emissions". Hiermee wordt bedoeld het terugdringen van ongecontroleerde emissies van vluchtige organische stoffen (VOS), meestal via de spindel, zoals benzeen, methaan of ethanol en andere schadelijke media.

Als eerste in de wereld is deze AZ plugafsluiter "FSN-EF" gecertificeerd in overeenstemming met testprocedure ISO 15848-1, klasse AH, de hoogst haalbare certificeringsklasse.

AZ is altijd in beweging om haar klanten op de best mogelijke wijze van dienst te zijn. Of het nu gaat om het meedenken tijdens het engineeringtraject, procesoptimalisatie of het realiseren van een betere oplossing op kritische plekken waar de klant een probleem heeft, bij AZ Benelux bent u aan het juiste adres!

www.azbenelux.nl