ACE Belgium ontwikkelt precisie-installatie voor imec's hersenprobes

De op maat gemaakte installatie stelt imec in staat om haar innovatieve hersenprobes uiterst nauwkeurig aan te scherpen. Deze haarfijne implantaten meten hersenactiviteit tot in detail en bieden daarmee diepgaand inzicht in de werking van het brein.

Trefwoorden: #ACE, #imec, #implantaat, #isntallatie, #precisie, #probe

Lees verder

Techniek

( Foto: ACE Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - imec’s geavanceerde hersenprobes neuropixels worden wereldwijd erkend als de standaard in elektrofysiologisch onderzoek naar hersenziekten.

De probes vangen elektrische signalen van neuronen op en bieden onderzoekers een ongekend gedetailleerd beeld van de hersenactiviteit.

Hun precisie maakt diepgaand onderzoek naar hersenaandoeningen en de behandeling van ziektes zoals Parkinson en epilepsie mogelijk.

Om het aanscherpen van deze extreem fijne probes te automatiseren, was een installatie nodig die meerdere probes gelijktijdig en onder een instelbare hoek kan slijpen.

Voorheen gebeurde dit proces handmatig, één probe tegelijk, wat tijdrovend en foutgevoelig was. De oplossing van ACE maakt het mogelijk om tot acht probes tegelijkertijd te slijpen, met ultrahoge precisie.

Dankzij deze innovatie kan imec nu op grotere schaal produceren, met consistente kwaliteit en minimale weerstand bij het implanteren van de probes.