• 19/06/2012

100% koolstofneutrale gasvoorziening in 2050

De Europese gasinfrastructuurondernemingen Energinet.dk, Fluxys en Gasunie hebben een verklaring ondertekend met het doel de gasvoorziening 100% koolstofneutraal te maken tegen 2050.

Trefwoorden: #Energinet.dk, #Fluxys, #Gasunie, #gasvoorziening, #koolstofneutraal

Lees verder

b2b

( Foto: Energinet.dk )

ENGINEERINGNET -- De gezamenlijke verklaring onderstreept het engagement van de drie bedrijven om van hun gasinfrastructuur een instrument te maken voor de ontwikkeling van een koolstofarme Europese economie.

Energinet.dk (Denemarken), Fluxys Belgium en Gasunie (Nederland) zullen naar hun gemeenschappelijke doel van een 100% koolstofneutrale gasvoorziening toewerken door verschillende opties te ontwikkelen. De combinatie van opties kan variƫren naargelang van de specifieke energiesituatie in elk land.

De drie bedrijven zullen knowhow uitwisselen, de mogelijkheden verkennen voor gezamenlijke demonstratieprojecten en initiatief nemen om tot een goed functionerende markt voor hernieuwbare gascertificaten in Noord-Europa te komen.

Andere gasinfrastructuurbedrijven zijn welkom om in het initiatief mee te stappen en zo de ontwikkeling van een duurzame gassector te ondersteunen.


(GL)