Siemens Industry Academy breidt uit naar Wallonië

Op de zesde verjaardag van de academie kondigde Siemens een eerste Waalse uitbreiding aan. Haute École en Hainaut (HEH) en Haute École Libre Mosane (HELMo) treden toe tot de samenwerking. Tevens wordt het aanbod verbreed.

Trefwoorden: #academie, #ingenieur, #master, #opleiding, #Siemens, #student

Lees verder

Opleiding

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de oprichting van de Siemens Industry Academy in 2019 is het initiatief uitgegroeid tot een gestructureerd en volwassen ecosysteem dat de industrie en het hoger onderwijs samenbrengt.

Het aantal industriële partners (machinebouwers, industriespelers en systeemintegratoren) steeg jaar na jaar, tot meer dan zestig vandaag.

Ook nam het aantal academische partners verder toe, zo trad na KU Leuven ook UGent in 2020 toe, gevolgd door UHasselt in 2021 en Universiteit Antwerpen in 2022. Nu komen daar HEH en HELMo bij.

Fabrice Hubert en Fabrice Scopel, docenten aan l’Ecole d’Ingénieurs (HEH): “Deze samenwerking biedt onze studenten een unieke kans om te leren werken met de nieuwste technologieën en waardevolle ervaringen op de werkvloer op te doen. Door de brug te slaan tussen onderwijs en industrie, bereiden we hen optimaal voor op de uitdagingen van de toekomst en versterken we hun positie op de arbeidsmarkt.”

Dominique Hermesse, Adjunct-directeur van het Automation - Industrial Robotics - Technical Sales curriculum bij HELMo: “De Siemens Industry Academy stelt onze studenten in staat om hands-on ervaring op te doen met geavanceerde technologieën en direct te leren van industriële experten. Via deze samenwerking bereiden we onze studenten voor op een succesvolle carrière en dragen we bij aan de innovatiekracht van onze regio.”

Na vijf jaar van gestage, gestructureerde groei, is de Siemens Industry Academy klaar voor een volgende stap. De focus blijft evenwel liggen op het inzetten van nieuwe, innovatieve technologieën aan de hand van uitdagende projecten voor master studenten ingenieurswetenschappen.

Thierry Van Eeckhout, Senior Vice President en Head of Digital Industries Siemens België-Luxemburg: “We hebben onze prioriteiten afgestemd op de noden van onze partners, en proberen hier met een verbreding van ons aanbod aan tegemoet te komen. Deze zullen niet enkel vanuit Siemens, maar gezamenlijk worden waargemaakt."

Een mooi voorbeeld zijn de gastcolleges waarin de Academy vanaf dit schooljaar een meer gestructureerde aanpak zal voorzien. De (shopfloor) expertise die bij onze industriële partners aanwezig is, is enorm.

Via het SIA-netwerk wordt deze maximaal inzetbaar gemaakt bij de academische partners.