VLAIO helpt ondernemers om STEM-talent te versterken

Met de lancering van STEMhub zet VLAIO een belangrijke stap in het dichten van de kloof tussen vraag en aanbod van STEM-profielen. Bedrijven krijgen steun en begeleiding voor het uitwerken van initiatieven die STEM-competenties helpen ontwikkelen.

Trefwoorden: #engineering, #mathematics, #science, #STEM, #technology, #VLAIO

Lees verder

Nieuws

( Foto: VLAIO )

ENGINEERINGNET.BE -De Vlaamse industrie zoekt volop STEM-talent (Science, Technology, Engineering, Mathematics) om te werken aan uitdagingen zoals klimaatverandering, digitalisering en de circulaire economie.

Maar ondanks de stijgende vraag, nemen de inschrijvingen voor STEM-richtingen in het secundair onderwijs af. Momenteel kiest slechts 36% van de studenten voor een STEM-richting, ruim onder het streefcijfer van 40%. In het hoger onderwijs haalt Vlaanderen met 20% STEM-diploma’s zelfs het EU-27 gemiddelde niet.

Met de STEMhub lanceert VLAIO een nieuwe, laagdrempelige dienstverlening die ondernemers inspireert, informeert en begeleidt bij het ontwikkelen van STEM-competenties.

De hub geeft concrete antwoorden op vragen zoals: Hoe kunnen we samenwerken met onderwijsinstellingen? Welke organisaties kunnen helpen met STEM-projecten? Waar kunnen we terecht kunnen met opleidingsvragen?

Het doel is om een bloeiend ecosysteem te creëren waarin ondernemingen, onderwijs, opleidingsorganisaties, kennisinstellingen en jeugdorganisaties samenkomen om het STEM-talent in Vlaanderen te versterken.