Altair kondigt wereldwijde studentenwedstrijd 2024-2025 aan

De Global Student Contest 2024-2025 staat open voor studenten die hun technische en ontwerptalent op het gebied van robotica en mechatronica willen tonen en om kans te maken op erkenning.

Trefwoorden: #Altair, #ontwerpen, #software, #student, #tools, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Altair )

ENGINEERINGNET.BE - Studenten worden voor deze wedstrijd uitgenodigd om een toepassing van robotica naar keuze te optimaliseren, wat een FIRST Robotics Competition (FRC)-robot, productierobot, robotarm, battlebot of een ander robotsysteem kan zijn.

De optimalisaties kunnen gericht zijn op elektrische, mechanische, structurele, lichtgewicht, bewegings- of functionele aspecten, zoals het gebruik van data om de prestaties van de robot tijdens de werking te verbeteren.

Studenten worden hiervoor aangemoedigd om ten minste één van de meest studentvriendelijke optimalisatietools van Altair te gebruiken.

Studenten moeten een video indienen waarin de methodologie en resultaten van hun project worden uitgelegd. Aan het einde van elk kwartaal tijdens de wedstrijdperiode maken deelnemers kans op een geldprijs.

Tevens gaat Altair tijdens de wedstrijd drie FIRST team sponsorships toekennen. Teams kunnen een kans maken om te winnen door korte, reel-achtige testimonial video's in te sturen die uitleggen hoe Altair tools hen hebben geholpen en waarom ze het leuk vinden om ze te gebruiken. Verder worden ook drie Student Ambassadorships benoemd.

De Altair Global Student Contest loopt van oktober 2024 tot en met juni 2025. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd of deelname.