Exotec behaalt ISO 27001:2022 cyberbeveiligingscertificering

Exotec, leverancier van magazijnrobotica, behaalde onlangs de internationale beveiligingsstandaard, ISO 27001:2002 certificering. De wereldwijde standaard definieert de vereisten waaraan beheersystemen voor informatiebeveiliging moeten voldoen.

Trefwoorden: #aanval, #automatisering, #certificering, #cyber, #magazijn, #robot

Lees verder

Nieuws

( Foto: Exotec )

ENGINEERINGNET.BE - Aangezien cyberbeveiligingsbedreigingen blijven escaleren, kiest Exotec voor een proactieve aanpak om ervoor te zorgen dat zijn oplossingen wereldwijd beschermd en beveiligd zijn.

Dit doen ze door zich te houden aan internationale normen en geavanceerde beveiligingsmaatregelen te implementeren om zich te beschermen tegen bedreigingen, een bijzonder belangrijke maatregel voor zulke kritieke operaties als een magazijn.

Met een drielaagse aanpak op het gebied van technische, functionele en organisatorische beveiliging heeft het bedrijf belangrijke beveiligingen geïmplementeerd voor zijn robotsystemen.

Van 24/7 monitoring van zijn systemen tot uitgebreide training van het personeel om cyberdreigingen te detecteren, Exotec investeert in de beveiliging van al zijn systemen en gegevens.

De ISO-certificering is het resultaat van cross-functioneel werk in het afgelopen jaar. Het toont een proactieve toewijding aan het beschermen van gegevens tegen inbreuken op de beveiliging, hacking of ongeoorloofde toegang.

Bovendien zorgt het ervoor dat wordt voldaan aan de wettelijke en regelgevende vereisten voor gegevensbescherming.

De certificering omvat regelmatige audits en elke drie jaar een volledige hercertificering, waardoor Exotec te allen tijde een hoog niveau van normen moet handhaven.