• 25/06/2012

eXtended Transport System: aandrijftechniek heruitgevonden

Beckhoff's nieuwe aandrijfsysteem XTS (eXtended Transport System) biedt volledig nieuwe vrijheden voor de machinebouw: het combineert de voordelen van twee beproefde aandrijfprincipes.

Lees verder

Productnieuws

Dit nieuw systeem combineert de voordelen van twee beproefde aandrijfprincipes: rotatiesystemen en lineaire systemen. Het resultaat is een nieuw aandrijfsysteem, dat het tot nu toe bekende lineaire motor-principe omdraait.

De motor is samen met vermogenselektronica en trajectregistratie volledig geïntegreerd. Een of meer kabelloze ‘Movers’ kunnen op een nagenoeg willekeurige en flexibele trajectconfiguratie hoogdynamisch bewogen worden met een snelheid tot 4 m/s. Hiermee verandert XTS de aandrijftechniek in compacte bouwvorm en maakt volledig nieuwe machineconcepten mogelijk.

XTS is een mechatronisch systeem dat alle voor de werking noodzakelijke functies bevat: modulaire, volledig geïntegreerde lineaire motor met vermogenselektronica en trajectregistratie in één toestel, één of meerdere ‘Movers’ als bewegende delen, mechanische geleidingsrail, industrie-pc met de besturingssoftware TwinCAT.

De geometrieën, lengtes en stralen worden door het aantal en type van de componenten gevormd. Een ingewikkelde bekabeling en sleepketting kunnen achterwege gelaten worden.

Bovendien is het trajectmeetsysteem reeds geïntegreerd. Het machinevolume wordt maximaal benut omdat zowel de heen- en terugweg als de bochten voor het actieve materiaaltransport gebruikt kunnen worden.

Op deze manier wordt niet alleen bespaard op hardware, maar ook op dure productieoppervlakken. Snelheden tot 4 m/s kunnen met XTS bereikt worden met behoud van de hoogst mogelijke positioneernauwkeurigheid.

Het lineairemotorprincipe
De toepassingsmogelijkheden van XTS zijn vrijwel onbegrensd: de Movers kunnen versnellen, remmen, positioneren en zich synchroniseren.

Ze kunnen absolute en relatieve posities ten opzichte van elkaar innemen; ze kunnen zich groeperen en tegen elkaar komen te staan; ze kunnen in de beweging klemkrachten genereren, zowel in bochten als rechtlijnig bewegen, energie terugwinnen door remmen en zowel heen- als terugweg gebruiken voor transportdoeleinden.

Door dit alles ontstaan volledig nieuwe mogelijkheden in de aandrijftechniek: lineaire motor-eigenschappen op een eindeloos traject; willekeurig aantal Movers op eenzelfde traject; modulaire opbouw, eenvoudige aanpassing aan de toepassing; geringe plaats- en energiebehoefte; eenvoudige omzetting van veeleisende transportopdrachten; geringe projectontwerp- en montagekosten.

Systeemcomponenten
Het XTS-systeem is eenvoudig en modulair te configureren: de motormodules vormen een eenheid met de Movers en geleidingsrails.

Ze bevatten de elektromagnetische spoelen en alle andere actieve functionaliteiten die voor de werking van het systeem nodig zijn. Alleen de spanningstoevoer en een EtherCAT-verbinding zijn vereist. De motormodules bevatten geen bewegende delen en zijn niet onderhevig aan slijtage.

De Mover bevat magneetplaten die samen met de spoelen van de motormodule voortdrijfkrachten kunnen genereren. Hij neemt de aantrekkrachten van de magneten aan weerszijden op en compenseert ze zoveel mogelijk.

Zo kunnen de rollen van de Mover, die met een bijzonder slijtbestendig kunststofoppervlak zijn uitgerust, met hoge snelheid langs de geleidingsrail lopen. Een mechanisch robuuste encodervlag geeft de positie van de Mover door aan de motormodule.

Meest verscheiden branches
XTS kan veelzijdig in de meest verscheiden branches worden gebruikt. Het is voorbestemd voor hogesnelheidsmateriaaltransport: product verschuiven, productafstand aanpassen, productsnelheid verlagen of verhogen; product klemmen en bewegen; product transporteren en uitsluizen; product manipuleren: uitheffen, sluiten, draaien, sluiting dichtdraaien...

Een onregelmatige productstroom wordt heringedeeld en wordt met een constante afstand en snelheid doorgegeven aan het volgende verwerkingsstation. Producten worden opgenomen en van het ene bewerkingsstation naar het volgende getransporteerd.

Hierbij worden de trajecten tussenin met een hoge snelheid doorlopen wanneer het traject vrij is, of de producten bewegen in een voortbewegende buffer naar het doel toe.

De producten kunnen bij langzame verwerkingsstations in groepen parallel verwerkt worden. Snelle stations verwerken telkens slechts één product. De terugweg kan ook steeds actief gebruikt worden.

Alle XTS-componenten worden door Beckhoff in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd – net als de servo drive reeks AX5000 en de servomotoren van de AM8000-reeks.


Meer informatie:
Beckhoff Automatisering
Kempische Steenweg 305 b. 202 - B-3500 Hasselt
Tel.: +32 (0)11 24 08 00 - Fax: +32 (0)11 24 08 01
info@beckhoff.be - www.beckhoff.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Beckhoff Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.