• 28/06/2012
  • |     BB

Facility managers wachten op overheden om te investeren in energiebeheer

Voordelen zoals belastingkredieten, incentives en kortingen stimuleren 30% van facility managers het meest om te investeren in energie-efficiëntie.

Trefwoorden: #energie, #energiebeheer, #Johnson controls

Lees verder

Nieuws

( Foto: Johnson Controls, Dave Myers )

ENGINEERINGNET -- Wereldwijd wordt het succes van 85% van de (facility) managers van gebouwen geëvalueerd aan de hand van hun prestaties inzake energiebeheer, zegt een studie van Johnson Controls.

"De mantra voor eigenaren van commercieel vastgoed was vroeger locatie, locatie, locatie", zegt Dave Myers, voorzitter van Johnson Controls, Building Efficiency. "Het onderzoek toont dit jaar dat er een verandering aan de gang is. Nu wordt het locatie, efficiëntie, locatie."

Volgens hetzelfde onderzoek geeft bijna een derde van de respondenten aan dat belastingkredieten, incentives en kortingen de grootste invloed hebben op het verhogen van investeringen in energie-efficiëntie.

"Bijna 75 procent van de commerciële gebouwen in Europa is meer dan 20 jaar oud en klaar voor energieverbeteringen. Eigenaars en gebruikers wachten tot wetgevers de aanpassingskosten verlagen door incentives en kortingen", zegt Myers.

Over de hele wereld zijn eigenaren en exploitanten meer dan ooit de gegevens over hun energiegebruik aan het meten en analyseren.

Wekelijkse opvolging steeg met 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Elke week bekijkt en analyseert 20 procent van de respondenten zijn energiebeheergegevens. Dat is een toename met een derde sinds 2011.

De Johnson Controls Energy Efficiency Indicator 2012 is een wereldwijde enquête gehouden onder 3.500 eigenaars en exploitanten van gebouwen, onder wie 944 Europese respondenten, uit de UK (331), Duitsland (307) en Frankrijk (296).