• 29/06/2012

Investering van 8,2 miljoen euro in groene chemie

Minister-president Kris Peeters stelde nieuwe Bio Propyleen Glycol installatie van Oleon in werking.

Trefwoorden: #Bio Propyleen Glycol installatie, #Kris Peeters, #Oleon

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Onlangs heeft Vlaams minister-president Kris Peeters de nieuwe Oleon productie-eenheid van Bio Propyleen Glycol officieel in werking gesteld.

Die vertegenwoordigt een investering van 8,2 miljoen euro en put uit eindeloos beschikbare bronnen. Bio Propyleen Glycol reduceert de CO2-balans met 70 %.

De nieuwe Bio-PG-installatie werkt op basis van de nieuwste technologie waarbij glycerine wordt omgezet in Bio Propyleen Glycol.

De grondstof voor deze omzetting, glycerine, wordt bekomen als een bijproduct tijdens de verwerking van dierlijke vetten en plantaardige oliën in de oleochemie- en biodieselproductie.

Aan de opstart van deze Bio-PG-installatie ging ruim drie jaar ontwikkeling vooraf in samenwerking met BASF. De investering beloopt 8,2 miljoen euro.

“Via het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) ondersteunt de Vlaamse regering dit project,” aldus minister-president Kris Peeters.

“Dit project past perfect in het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering, waarmee we de industrie willen stimuleren om groener, competitiever en creatiever te worden. De transformatie van de industrie door innovatie moet bedrijven en de daarbij horende jobs in Vlaanderen verankeren.”

Mede door deze investering nam de tewerkstelling het afgelopen anderhalf jaar toe met 23 arbeidsplaatsen.


(GL)

Op de foto, van links naar rechts:
- Erik De Wispelaere, burgemeester van Evergem
- André Denys, Gouverneur van Oost-Vlaanderen
- Chris Depreeuw, CEO Oleon
- Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur & Cultuur
- Kris Peeters, Vlaams Minister-President
- Zainuddin Yahya, Ambassadeur van Maleisië
- Eddy Freijen, Commercial Director Oleon.