• 29/08/2012
  • |     BB

Oleon investeert 26 miljoen euro in nieuwe plant in Maleisië

UniOleon is de naam van de nieuwe joint venture van Oleon en United Plantations. Die gaat een plant voor voedingsemulgatoren bouwen in Maleisië.

Trefwoorden: #Chris Depreeuw, #oleon, #UniOleon, #united plantations

Lees verder

Nieuws

( Foto: UniOleon )

ENGINEERINGNET -- Oleon en United Plantations hebben een nieuwe joint venture (50/50) aangekondigd, die zal werken onder de benaming 'UniOleon Sdn'.

UniOleon zal in Pulau Indah (Maleisië) een voedingsemulgatorenfabriek bouwen. De kostprijs daarvan bedraagt 26 miljoen euro. Op de plant komt er ook een toepassingslaboratorium dat zich uitsluitend zal toeleggen op de ontwikkeling en verbetering van voedingsemulgatoren.

Oleon in een persbericht: 'De hoogste kwaliteitsnormen worden er gehanteerd en er wordt gewerkt met traceerbare, volledig gescheiden, duurzame grondstoffen, volgens het principe van 'segregation': de duurzame en gewone palmoliën worden aan de bron gescheiden en door de hele keten heen ook als aparte stromen behandeld.

Chris Depreeuw, CEO van Oleon: “Dankzij dit partnerschap zal Oleon ook beter voorzien in de toenemende vraag van onze klanten naar gecertificeerde en traceerbare producten.”

Dato’ Carl Bek-Nielsen, Executive Director van United Plantation: “Wij zijn de Maleisische koploper in de productie van duurzame palmolie. Onze plantages zijn allemaal RSPO gecertificeerd (Roundtable for Sustainaible Palm Oil). Deze joint venture geeft ons de mogelijkheid om ons stroomafwaarts te integreren in de oleochemie”.

Deze investering verloopt naar verluidt in twee fases: de fase 1 opstart is voorzien voor begin 2014, voltooiing van fase 2 moet eind 2015 plaatsvinden.

Voedingsemulgatoren worden gebruikt in zowel (industriële) bakkerijen als in de zuivelindustrie, een sterk groeiende markt in Azië.

ACHTERGROND
Oleon is de grootste oleochemische groep in Europa en maakt deel uit van Sofiprotéol, een Franse industriële en financiële onderneming die de hele waardeketen van plantaardige oliën en proteïnen dekt. Oleon nv heeft productie-eenheden voor basisoleochemie (het hele spectrum van vetzuren, glycerine en biopropyleenglycol) in Ertvelde (België) en Emmerich (Duitsland) en een productie-eenheid in Oelegem (België) voor dimeren en esters. Sandefjord (Noorwegen), Compiègne (Frankrijk) en Port Klang (Maleisië) produceren esters en harsen voor de wereldwijde markten.