• 02/07/2012
  • |     BB

Punch Powertrain investeert in Business Intelligence Software

Stroomlijning via nieuwe geïntegreerde 'business intelligence software' moet meer inzicht geven in bedrijfsgegevens van twee vestigingen.

Trefwoorden: #itelligence, #punch, #punch powertrain, #sap, #software

Lees verder

b2b

( Foto: Punch Powertrain, hybriede aandrijving )

ENGINEERIGNET.BE -- Punch Powertrain, een Belgisch producent van transmissies en aandrijvingen voor personenwagens, heeft fabrieken in Sint-Truiden en in het Chinese Nanjing.

Beide vestigingen werkten met verschillende SAP-systemen die niet met elkaar communiceren. Het vraagt naar verluidt veel extra administratie en veel manueel werk om gegevens en activiteiten op elkaar af te stemmen.

Punch besliste nu om zijn ERP te stroomlijnen via een zogenaamde 'business intelligence software' en besteedde de opdracht uit aan service provider itelligence België, waarmee het overigens in het verleden al samenwerkte.

Het doel is de nieuwe ERP-software op zetten aan de hand van de ‘best practices’ van SAP voor de autosector, een verzameling van alle ervaring van deze leverancier in de sector, en met een aangepast softwarepakket van itelligence.

De implementatie ging begin juni 2012 van start. Het nieuwe systeem zal een 100-tal gebruikers hebben. itelligence België staat in voor de opvolging van het project. De kostprijs van het project werd niet vrijgegeven.