• 04/07/2012

Nieuwe Kontron 3U CompactPCI processorkaart - persbericht

De Kontron 3U CompactPCI processorkaart verbetert prestaties en reduceert vermogenopname met de derde generatie Intel Core processoren.

Lees verder

Productnieuws

Onlangs introduceerde Kontron de krachtige 3U CompactPCI processorkaart CP3003, gebaseerd op de derde generatie Intel Core processortechnologie, die een nieuw prestatieniveau levert en tegelijkertijd zuiniger omgaat met de vermogenopname.

Kontron’s eerste Quad-Core 3U CompactPCI processorkaart biedt klanten tot tweemaal de verwerkingskracht en tot viermaal betere 3D grafische prestaties in vergelijking tot de voorafgaande processorkaarten die ongeveer hetzelfde vermogen opnemen.

Dit maakt de Kontron CP3003 een ideale keus voor toepassingen die vragen om high-end verwerkingskracht in omgevingen met beperkte ruimte. Hierdoor richt de kaart zich op markten als industrie, transport, testen en meten, medisch en militair.

De Kontron CP3003 komt met de meest recente dual en quad-core CPU-prestaties die schaalbaar zijn tot aan de 2,1 GHz Intel Core i7-3612QE processor. Voor toepassingen die kunnen volstaan met lagere prestaties en daardoor minder warmte ontwikkelen, zijn processoren op een lage of ultralage spanning beschikbaar.

Vergeleken met de voorgangers, voorziet de geïntegreerde DirectX 11, OpenGL 3.1 en OpenCL 1.1 van de Intel HD4000 graphics in een aanzienlijke prestatieverbetering, naast de ondersteuning van drie onafhankelijke uitleesvensters/monitoren.

Op twee SODIMM-connectoren biedt de Kontron 3U CompactPCI processorkaart CP3003 tot 16 Gbyte DDR3 1600 MHz ECC-beschernd geheugen voor verbeterde data-integriteit en systeemstabiliteit.

Daarnaast kan tot 32 Gbyte SLC NAND-flashgeheugen worden geïntegreerd voor het onderbrengen van het complete besturingssysteem of de applicatiecode, waardoor de totale systeemsnelheid en beschikbaarheid aanzienlijk worden verbeterd.

De Kontron CP3003 is beschikbaar als versie met een enkele kaartconnector (4HP) of met een dubbele kaartconnector (8HP). De basiskaart biedt 1x VGA, 2x USB 2.0 en 2x gigabit Ethernet poorten op het frontpaneel en verder USB 2.0, COM (RS-232) en SATA 3 Gbps en 6 Gbps interfaces op de kaart of via de I/O-connector op de achterkant.

De Kontron CP3003-HDD uitbreidingsmodule voegt 2x DisplayPort, 1x USB 3.0, 1x gigabit Ethernet en een seriële poort toe die beschikbaar zijn op het front plus de optie om een CFast-module in te steken of maximaal 2x 2,5 inch HDD/SSD toe te voegen. Als tweede uitbreiding is een XMC-draagkaart beschikbaar.

Voor het garanderen van de hoogste data- en systeembeveiliging biedt de optionele Trusted Platform Module (TPM) de vereiste gegevensversleuteling, verificatie en opslagmogelijkheden voor veiligheidskritische applicaties.

Met de geïmplementeerde Wake on LAN (WoL) functie kan de kaart energie besparen als deze niet in bedrijf is en worden gewekt uit de slaaptoestand via een verbinding op afstand. De Kontron CP3003 biedt tevens een PCI 32-bit, 33 MHz (66 MHz op aanvraag) CompactPCI interface die de PCI passieve modus ondersteunt.

Als de kaart wordt geïnstalleerd in een systeem master kaartconnector, wordt de CompactPCI interface vrijgegeven, terwijl deze interface wordt geïsoleerd als de kaart in een periferie kaartconnector wordt gestoken.

De Kontron CP3003 draait onder Linux, Microsoft Windows 7, Windows Embedded Standard 7, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2008 en VxWorks.
Dicht geïntegreerde kaartondersteuningspakketten (BSP’s) ondersteunen alle onboard hardware componenten.

Evaluatieversies van de Kontron 3U CompactPCI processorkaart CP3003 zijn beschikbaar in juli. De serieproductie staat gepland voor het derde kwartaal van 2012.


Verdere informatie over de Kontron 3U CompactPCI processorkaart CP3003 is hier beschikbaar.

Meer over CompactPCI is hier te vinden op.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
SAMS Network
www.sams-network.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.