• 11/07/2012
  • |     BB

Vlaamse onderzoekers present op Davos voor wetenschappers in Dublin (video)

15 Vlaamse wetenschappers bemachtigen via videowedstrijd zitje op wetenschapsfestival Euroscience Open Forum.

Trefwoorden: #cern, #davos, #DUBLIN, #ESOF, #Euroscience Open Forum, #Geldof, #science, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: Convention Center Dublin )

ENGINEERINGNET.BE - Het FWO - Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen - mag voor de tweede maal Vlaamse onderzoekers naar ESOF sturen, het tweejaarlijks Euroscience Open Forum (Dublin, 11-15 juli 2012).

ESOF geldt als het ‘Davos voor wetenschappers’: 2.500 deelnemers, honderden sessies over wetenschap, business, carrière, met op het spreekgestoelte toppers uit Harvard, NASA, NSF, ESA, CERN, EU, … en ook een icoon als Bob Geldof.

De 15 hebben een zitje bemachtigd door deel te nemen aan een videocompetitie waarin ze hun onderzoek origineel, begrijpelijk en kort en krachtig mochten voorstellen.

Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO: “Onderzoekers moeten nieuwsgierig zijn: ze moeten op zoek gaan naar het onbekende. Op een evenement als ESOF zullen ze niet alleen beroemde wetenschappers ontmoeten, maar ook over de muurtjes van hun eigen discipline heen kijken. Kennis, wetenschappelijk en extra-curriculair, zullen elkaar hier aanvullen”.

Een van de onderzoekers die mee naar Dublin gaat, verwoordt haar verwachtingen: “ESOF is een groot wetenschapsavontuur voor ons: meer dan een regulier wetenschapscongres".

Ook Elisabeth Monard, secretaris-generaal van het FWO, zal op het wetenschapsfeest aanwezig zijn. Zij werd gevraagd om een lezing te houden over samenwerking op Europese schaal.

Monard bevindt zich in het goede gezelschap van onder andere Europees Commissaris voor Wetenschap Máire Geoghegan Quinn, hoofdredacteur van Nature Philip Campbell en NSF-directeur Subra Suresh.


ACHTERGROND
Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) stimuleert het ontwikkelen van nieuwe grensverleggende kennis in alle wetenschappelijke disciplines. Het FWO financiert excellente onderzoekers en onderzoeksprojecten. Het FWO krijgt financiële steun hoofdzakelijk van de Vlaamse Gemeenschap, maar ook deels van de Federale Overheid en vele bedrijven en stichtingen.