• 27/07/2012
  • |     BB

Nieuwe ontstoffingsinstallatie bij D’Hondt 50% energiezuiniger

Energieverbruik van ontstoffingsinstallatie, traditioneel een van de grootste energieverslinders in industriële omgevingen, teruggedrongen door innovatieve ingrepen.

Trefwoorden: #d'hondt, #energie, #frequentiesturing, #onstoffing, #typhoon

Lees verder

b2b

( Foto: Typhoon )

ENGINEERINGNET.BE - Typhoon uit Waregem meldt recentelijk een volledige nieuwe ontstoffingsinstallatie geplaatst te hebben bij de grootste Belgische deuren-, trappen- en parketproducent D’Hondt uit Zingem.

Door de nieuwe stofafzuigingsinstallatie daalt het verbruikt vermogen volgens de leverancier met 50% (van 400 kW tot 200 kW). Daarnaast werd het afzuigdebiet nog eens variabel gemaakt door middel van een frequentiegestuurde ventilator, wat in de praktijk goed moet zijn voor nog eens 20% minder energieverbruik.

De besparingen werden gerealiseerd door verschillende ingrepen in de lay-out van de fabriek, aldus Typhoon.

Zo werd er een bijkomende stoffilter geplaatst die in onderdruk naast de bestaande filter werkt. Voor de afzuiging van de gehele fabriek wordt nu gebruik gemaakt van één centrale hoogrendement ventilator. Die vervangt niet minder dan 14 oude ventilatoren.

Frederic D’Hondt, gedelegeerd bestuurder van D’Hondt: “Gedurende jaren hebben we steeds onze machinepark verbeterd onze concurrenten voor te blijven. Nu hebben we opnieuw een belangrijke stap gezet naar meer duurzaamheid, kostenbesparing en energiegebruik.Met de nieuwe installatie is er zelfs nog voldoende marge voorhanden om ons toe te laten om verder te investeren in machines.”