• 27/07/2012
  • |     BB

Overname Amarcon versterkt ABB's automatiseringsdivisie

ABB koopt kennis in maritieme software en energieoptimalisering via overname van Nederlandse Amarcon.

Trefwoorden: #ABB, #amarcon, #ict, #marine, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: ABB )

ENGINEERINGNET - ABB heeft een akkoord bereikt om Amarcon over te nemen, een Nederlands bedrijfje dat softwareoplossingen voor de scheepvaartsector ontwikkelt.

Amarcon, dat in het Nederlandse Dalfsen gevestigd is, telt 15 medewerkers. Het productaanbod van het bedrijf omvat softwareoplossingen voor schepen waarbij de aandacht vooral naar veiligheid en verbeterde exploitatiemogelijkheden uitgaat.

“De software van Amarcon vormt samen met de ervaring die het bedrijf op het vlak van scheepshydrodynamica en scheepsbouw heeft, een strategische aanvulling voor ons bestaande softwareaanbod,” zei Veli-Matti Reinikkala, de directeur van de afdeling ‘Process Automation’ bij ABB.

“De overname van dit bedrijf met zijn krachtige software zal ons een bijkomende toegang bieden tot de snel groeiende markt van de energieoptimalisering."

Leon Adegeest, oprichter en Managing Director van Amarcon ziet doorgroeimogelijkheden: “We zullen een groter aantal klanten in nieuwe regio’s kunnen bereiken.”

Amarcon wordt in de afdeling ‘Process Automation’ van ABB ondergebracht. Meer financiële details werden niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Omdat de energiekosten, de emissies en de veiligheid van schepen almaar belangrijker worden, zal de behoefte aan adviessystemen in de scheepvaart toenemen. Adviesoplossingen spelen een essentiële rol om de exploitatie van schepen te optimaliseren en om tot een grotere efficiëntie te komen.