• 31/07/2012

Sabic plant uitbreiding productie van harsen in Genk

Hogere productiecapaciteit voor met glasvezels versterkte kunststofkorrels nodig om tegemoet te komen aan groeiende vraag.

Trefwoorden: #genk, #LGFPP, #sabic

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Sabic vergroot in Genk de productiecapaciteit van zijn harsen voor glasvezelversterkt polypropyleen (LGFPP), om aan de groeiende vraag van de automobielindustrie tegemoet te komen. Er komt een nieuwe productielijn die tegen medio 2013 operationeel moet zijn.

LGFPP is een sterke lichtgewicht kunststof die in steeds meer voertuigonderdelen wordt ingezet om het gewicht en brandstofverbruik te beperken.

De vraag naar harsen is de laatste jaren snel toegenomen, zowel van Europese als Amerikaanse kunststofproducenten en automotive toeleveranciers.

In St. Louis (VS) bouwde Sabic vorig jaar een productielijn die gebaseerd is op het model van de eerste lijn in Genk.


(bron: Vraagenaanbod)

ACHTERGROND
SABIC, met hoofdzetel in Riyadh (Saudi Arabië), is één van de zes belangrijkste petrochemische bedrijven wereldwijd en is het grootste niet-olie-bedrijf in het Midden-Oosten. In de compoundingfabriek in Genk worden sinds 2009 kunststofkorrels geproduceerd, voornamelijk voor de automobielindustrie: polypropeen compounds en het gepatenteerde Stamax, een met glasvezels versterkte kunststofkorrel.