• 29/08/2012
  • |     BB

ThyssenKrupp Steel Europe lost supply chain puzzel op

Nederlandse technologie voor de exportmarkt: Quintiq implementeert planning voor productieplanning bij ThyssenKrupp Steel Europe.

Trefwoorden: #planningssoftware, #productie, #quintiq, #thyssen, #thyssen krupp

Lees verder

b2b

( Foto: Thyssen Krupp )

ENGINEERINGNET.NL -- ThyssenKrupp Steel Europe behoort wereldwijd tot de toonaangevende aanbieders van hoog kwalitatief vlakstaal.

Het productieplanninggebeuren bij de leverancier is complex: er zijn verschillende locaties en het aanbod reikt van intelligente oplossingen voor werkstoffen tot specifieke bewerkingen voor bepaalde producten tot en met de productie van kant-en-klare staal componenten en samenstellingen.

De (niet nader genoemde) software die tot dusverre voor deze taken binnen de onderneming gebruikt werd, kon naar verluidt de processen in de planning van de supply chain maar tot op bepaalde hoogte weergeven.

Quintiq, een Nederlandse bedrijf dat planningsoftware ontwikkelt, meldt nu dat het één van zijn softwareproducten in de bedrijfsstructuur van de vlakstaalproducent heeft geïmplementeerd. Het definitieve contract – financiële waarde onbekend – kwam er na een succesvolle proof of concept eind vorig jaar.

Het gaat om planningsoftware die de productieopdrachten in de productieketen optimaliseert. Er wordt daarbij rekening gehouden met alle relevante regels binnen de onderneming.

Quintiq is een snelgroeiend Nederlandse bedrijf is opgericht in 1997. Het internationale hoofdkantoor van Quintiq is in Nederland en in de Verenigde Staten gevestigd. Verder heeft Quintiq vestigingen in Australië, Zwitserland, China, Duitsland, Finland, Italië, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk. De systemen van Quintiq zijn naar eigen zeggen wereldwijd in 77 landen geïmplementeerd.

Nederlandse technologie voor de exportmarkt dus.