• 07/08/2012
  • |     BB

EU keurt overname van Duitse bezittingen Petroplus goed

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring verleend aan de overname door Gunvor van de bezittingen van de raffinaderij van Petroplus in Ingolstadt.

Trefwoorden: #BRC, #energie, #gunvor, #petroplus, #raffinaderij

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Gunvor, dat al de Petroplus-plant (de vroegere BRC-fabriek) in Antwerpen overnam, meldt dat het van de Europese Commissie nu ook groen licht heeft gekregen voor overname van de Petroplus-raffinaderij in het Duitse Ingolstadt.

Die plant is een van de best presterende Europese raffinaderijen, en is een belangrijke regionale speler in een van Duitsland's meest welvarende regio's, Beieren. De verwerkingscapaciteit is ongeveer 100.000 vaten per dag.

De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2012, met ondersteuning van de lokale overheid en de Duitse staatsoverheid.


ACHTERGROND
Gunvor Group Ltd, naar omzet gemeten een van de grootste onafhankelijke bedrijven ter wereld in de goederenhandel, levert geïntegreerde handelsproducten en logistieke services voor spelers op de wereldwijde olie- en energiemarkten. Het bedrijf is gevestigd in Nicosia, Cyprus, en de belangrijkste handelskantoren staan in Genève and Singapore.