• 09/08/2012

180 seconden om autoalarmsysteem te omzeilen (+video)

Crackers zetten ontwikkelaars van anti-inbraaksysteem voor schut

Trefwoorden: #alarm, #alarmsysteem, #autodieven, #bmw, #crackers, #hackers

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Hackers (of, correcter, 'crackers'), slagen erin autoalarmsystemen te kapen, en zo het voertuig te stelen.

In de video bij dit bericht is te zien hoe crackers misbruik maken van enkele gebreken in een autobeveiliging: er is geen sensor die geactiveerd wordt wanneer dieven het raam breken, de interne ultrasone sensor heeft een 'blinde vlek' vlak bij de OBD-poort, de OBD-poort staat constant onder stroom (ook als de auto geïnactiveerd is), en, wat als ernstig mankement kan worden beschouwd, hij vergt geen paswoord.

Dit alles heeft tot gevolg dat dieven volledige toegang tot de auto krijgen zonder deze zelfs maar binnen te gaan.

Een woordvoerder van de firma die de auto in de video produceerde, stelde: “De strijd tegen alsmaar inventievere dieven is een constante uitdaging voor autofabrikanten. En auto's van topmerken vallen reeds langer in de smaak bij hen. We bevonden ons voor vele jaren aan de voorhoede van inbraakbeveiliging, en zoeken constant de grenzen op van de laatste nieuwe verdediginssystemen. We werken nauw samen met de autoriteiten, en met andere autofabrikanten, om daarin te slagen.”


(KV) (foto Autoworlduniverse)

Video: