• 10/08/2012

Productie en omzet industrie dalen

Vrijwel alle branches in de industrie behaalden minder omzet dan in juni 2011. Wat de productie betreft, is het beeld genuanceerder

Trefwoorden: #dagproductie, #dagproductie industrie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- De industrie behaalde in juni bijna 3 procent minder omzet dan een jaar eerder.

De omzet op de binnenlandse markt kromp iets meer dan de omzet op de buitenlandse markt.

De toename van de industriële omzet werd het afgelopen jaar geleidelijk kleiner en is in mei omgeslagen in een krimp. Dat hangt onder meer samen met de afnemende prijsstijgingen in de industrie. In juni waren de producten van de industrie ruim 1 procent duurder dan een jaar eerder.

Vrijwel alle branches in de industrie behaalden minder omzet dan in juni 2011. In de voedings- en genotmiddelenindustrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie was het omzetverlies het grootst.

Omzet industrie (grafiek CBS):

Ook de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni ruim 2 procent lager dan een jaar eerder. In mei lag de productie nog op hetzelfde niveau als in mei 2011.

In de transportmiddelenindustrie, voedings- en genotmiddelen industrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie was de productie fors lager dan een jaar eerder. De productie van de aardolie-, chemie-, rubber- en kunststofverwerkende industrie en de elektrotechnische en machine-industrie was wel hoger dan in juni 2011.

Gemiddelde dagproductie industrie (grafiek CBS):


(KV) (foto wikipedia)