• 13/08/2012
  • |     BB

Tentoonstelling The Machine in voormalige mijn Winterslag

C-mine Genk: "Designers luiden nieuwe revolutie in en gaan op zoek naar manieren om het werk zelf de produceren en distribueren".

Trefwoorden: #c-mine, #tentoonstelling, #the machine, #winterslag

Lees verder

Nieuws

( Foto: C-mine )

ENGINEERINGNET.BE – 'De industriële revolutie was de revolutie van de ingenieurs. Nu zijn het designers die een nieuwe revolutie inluiden'. Zo leidt C-mine Genk, de voormalige mijn van het Belgische Winterslag, op zijn website de tentoonstelling 'The Machine' in. Die loopt nog tot 7 oktober 2012.

De tentoonstelling gaat in dialoog met de voormalige mijnsite en haar industriële verleden. Op de terreinen zijn nog steeds restanten aanwezig van de machines die Genk als één van de grootste industriesteden in Vlaanderen op de kaart zette.

De expositie slaat de brug tussen heden en verleden en toont designers 'die deel uitmaken van netwerken die hun in staat stellen nieuwe materialen, machines en systemen te ontwikkelen'. Ze gaan op zoek naar manieren om hun werk zelf te produceren en distribueren.

De technologische ontwikkelingen – zoals 3D printing - bieden een alternatief voor massaproductie, maar ook voor een andere economie en maatschappij. Design Hub Limburg wil niet enkel tonen, 'maar kansen scheppen voor ontwerpers, ondernemers, onderzoekers en makers'.

Het project ‘The Machine – Designing a New Industrial Revolution’ is het eerste wapenfeit van Design Hub Limburg, een samenwerkingsverband tussen Z33, Design Platform Limburg, C-mine/Stad Genk, EDM/UHasselt, MAD-faculty, stad Hasselt, Provincie Limburg.


ACHTERGROND
Links:
The Machine, meer dan een tentoonstelling:
www.the-machine.be