• 15/08/2012
  • |     BB

Ing. Peter Hellemans directeur informaticaoutsourcingafdeling NRB

Peter Hellemans is tot directeur Managed Operations aangesteld bij NRB, een van de grootste Belgische informaticadienstenbedrijven.

Trefwoorden: #hellemans, #ict, #NRB, #software, #vlerick

Lees verder

personalia

( Foto: NRB, Peter Hellemans )

ENGINEERINGNET.BE - De outsourcingafdeling die bij NRB onder zijn hoed komt, stelt meer dan 250 mensen tewerk en was vorig boekjaar goed voor ruim de helft van de bedrijfsomzet. Hij is ook lid van NRB's directiecomité en rapporteert aan CEO Ulrich Penzkofer.

Vooraleer Peter Hellemans (42) bij NRB aan de slag ging, oefende hij leidinggevende functies uit bij internationaal actieve informaticaoutsourcingbedrijven. Hij werkte onder meer voor Atos, Siemens IT Solutions and Services en EDS.

Hellemans studeerde industrieel ingenieur micro-elektronica aan de Katholieke Hogeschool Kempen en volgde nadien managementopleidingen aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de KU Leuven en bij Siemens in München.

In zijn vrije tijd is hij begeleider van avontuurlijke groepsreizen en houdt hij van sportieve uitdagingen, zoals de marathon van New York lopen of Franse cols beklimmen met de fiets.


ACHTERGROND
Met een gezamenlijke omzet van meer dan 220 miljoen euro en ongeveer 1.200 medewerkers behoort de NRB-groep vandaag tot de top-3 in ICT in België. De afzetgebieden zijn voornamelijk de financiële en publieke sectoren, de nutsbedrijven en de sociale en gezondheidssector.