• 15/08/2012

PMV investeert 1,5 miljoen euro in Dacentec

Investering 1,5 miljoen euro in leverancier van publieke en private cloud-infrastructuur aan XaaS-bedrijven.

Trefwoorden: #dacentec, #datacentertechnologie, #pmv

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- PMV investeert 1,5 miljoen euro in Dacentec nv, een expert in cloud datacentertechnologie. Ook Belgacom en Hummingbird Arkiv participeren in het kapitaal.

Dacentec, in 2011 opgestart door Kristof De Spiegeleer, levert publieke en private cloud-infrastructuur aan XaaS-bedrijven, die diensten aanbieden via het internet.

Volgens PMV is het platform van Dacentec “erg schaalbaar en integreert het op een flexibele wijze rekencapaciteit, netwerkcapaciteit en opslagruimte in de vorm van 'cloud units'. Bovendien reduceert Dacentec de energieconsumptie en vereisen haar oplossingen minder CAPEX-investeringen dan de huidige generatie datacenters.”

Dacentec heeft klanten in zowel de Verenigde Staten als in België. De kantoren liggen in North Carolina en Lochristi. In België zal Belgacom gebruik maken van het Dacentec-platform om haar Datacenter en andere cloud-diensten aan te bieden.
 
Jo Van Gorp, CEO Dacentec: “Wij zijn ontzettend verheugd en dankbaar dat PMV ons vervoegt in onze uitdaging om een belangrijke en innovatieve cloud-speler te worden. Zij gelooft in onze visie waarbij we ICT willen aanbieden als energie.”


(KV) (foto Dacentec: Kristof De Spiegeleer)