• 17/08/2012

Nieuw, draadloos systeem verhoogt wegveiligheid (+video)

Nieuwe technologie zou chauffeurs helpen voetgangers en fietsers op te merken in drukke straten of in omstandigheden met beperkte zichtbaarheid.

Trefwoorden: #alarmsysteem, #gm, #verkeersveiligheid, #wi-fi

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Een nieuwe technologie zou chauffeurs helpen voetgangers en fietsers op te merken in drukke straten, of/en in omstandigheden waar de zichtbaarheid beperkt is.

Het systeem is ontwikkeld door vorsers van General Motors (GM), en is gebaseerd op een connectie tussen het dashboard van de chauffeur en de smartphones van fietsers en voetgangers.

Meer bepaald berust het op Wi-Fi Direct, de peer-to-peer standaard die het mogelijk maakt aan toestellen, zoals smartphones, rechtstreeks met mekaar te communiceren, in plaats van via een gemeenschappelijk toegangspunt.

De onderzoekers willen ook, voor voetgangers, fietsers,... die vaak op straat zijn, een complementaire app ontwikkelen die het voertuigen, uitgerust met Wi-Fi Direct, makkelijker zou maken hen te identficeren.

De 'Wi-Fi Alliance' (een wereldwijde industrievereniging die onder meer als taak heeft draadloze standaarden te certificeren) beweert dat toestellen met Wi-Fi Direct contact met mekaar kunnen maken wanneer de afstand ertussen maximaal 200 meter is.


(KV) (foto GM)

Video: