• 20/08/2012
  • |     BB

Antwerpen kaapt ISWA-afvalcongres voor neus Birmingham weg

Stad Antwerpen is erin geslaagd het vermaarde ISWA Wereld Congres binnen te halen. Organisatoren willen volledige afvalsector mobiliseren om Vlaamse technologie op de wereldkaart te zetten.

Trefwoorden: #afval, #interafval, #iswa, #ovam, #Solid Waste Association, #VVSG

Lees verder

Nieuws

( Foto: Corus )

ENGINEERINGNET - De stad Antwerpen is er met de steun van een aantal afvalinstanties in geslaagd in 2015 de organisatie van het Wereldcongres van de International Solid Waste Association naar zich toe te trekken. In de sprint waren enkel nog Antwerpen en Birmingham in de running.

De toekenning van de organisatie van dit congres aan onze regio is vrij uniek. De concurrentie om de wereldwijde afvalsector te mogen ontvangen, is groot.

"Het ISWA Wereldcongres 2015 te Antwerpen zal een unieke gelegenheid zijn voor Vlaanderen en Vlaamse bedrijven om zich te tonen aan de wereld", aldus INTERAFVAL, het samenwerkingsverband tussen de Vlaamse afvalintercommunales en de VVSG, in een persbericht.

"Tal van bedrijven uit onze regio spelen daar op in en lopen voorop in het ontwikkelen van innovatieve technologieën. Het naar Vlaanderen halen van de wereldwijde afvalsector is een uitgelezen kans voor die bedrijven om hun activiteiten verder internationaal te ontplooien". Onder meer OVAM zegde zijn medewerking reeds toe. Het congres zelf zal plaatsvinden in de dan volledig vernieuwde Elisabethzaal.

De organisatoren nodigen iedereen uit de sector uit om van deze gelegenheid gebruik te maken en samen te zorgen voor een Wereldcongres dat tot de absolute wereldtop behoort.


ACHTERGROND
ISWA, de International Solid Waste Association, is een non-profit vereniging die wereldwijd de ontwikkeling van een professioneel en duurzaam afvalbeleid promoot. Binnen de schoot van de ISWA komen experten uit alle landen samen om informatie en kennis te delen, en zo te werken aan de voortdurende ontwikkeling van het wereldwijde afvalbeheer.
Eén van de belangrijkste sleutelmomenten daarvoor is het jaarlijkse ISWA Wereldcongres dat telkens drie inhoudelijke dagen beslaat. Sinds afgelopen jaar is België officieel als land vertegenwoordigd binnen deze vereniging door INTERAFVAL, in nauwe samenwerking met Net Brussel en Febem (Federatie privaatrechtelijke milieubedrijven).