• 21/08/2012
  • |     BB

Tata Steel investeert 12 miljoen in Franse staalfabriek

Tata Steel meldt de investering van meer dan € 12 miljoen in nieuwe technologie waarmee het bedrijf langere en slijtvaste rails gaat produceren in zijn Franse staalfabriek.

Trefwoorden: #hayange, #rail, #tata, #tata steel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tata Steel )

ENGINEERINGNET -- Met de nieuwe technologie zal Tata Steel in zijn Hayange-fabriek in de regio Lotharingen de rails kunnen warmtebehandelen over een lengte van 108 meter. Tot nu was dat beperkt tot maximaal 36 meter.

Warmtebehandelde rail heeft een tot drie keer langere levensduur dan standaard rail bij gebruik onder hoge slijtagecondities, zoals zwaar verkeer, hoge asbelastingen of scherpe bochten.

De rails worden geproduceerd volgens een gepatenteerd procedé dat er naar verluidt voor zorgt dat de rail een uitzonderlijke slijtagebestendigheid bezit. De spoorrail gaat door een inductieoven die een elektromagnetisch veld toepast om het staal tot 950°C te verhitten.

De spoorstaven worden daarna snel afgekoeld met behulp van perslucht. De resulterende lage restspanningen bieden een betere bescherming tegen railfalen, vergeleken met andere in-line warmtebehandelingsprocessen.

De nieuwe fabriek, die naar verwachting in het najaar van 2013 klaar is, zal de jaarlijkse productie van rails meer dan verdubbelen van 55.000 tot 120.000 ton. De huidige productie van rails zal niet worden beïnvloed door het bouwproject, aldus Tata.

De nieuwe investering volgt op de € 35 miljoen kostende modernisering van de Hayange-railfabriek, die in september 2011 werd afgerond.


ACHTERGROND
Met de belangrijkste staalproductie in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, levert Tata Steel staal en aanverwante diensten aan de bouw, automotive, verpakkingsindustrie, hijs- en grondverzetsector, energieopwekking, luchtvaart en andere veeleisende markten wereldwijd. Tata Steel is een van 's werelds toptien staalproducenten. De complete groep heeft een totale ruwestaalcapaciteit van meer dan 28 miljoen ton en telt circa 80.000 medewerkers, verspreid over vier continenten.