• 22/08/2012
  • |     BB

Huzarenstukje in onderhoud om kantelmenger te reviseren

Wet van Murphy noopt onderhoudsmonteurs tot huzarenstukje om kantelmenger terug aan de gang te krijgen. Een mooi praktijkverhaal over onderhoudstechniekers die van hun job een erezaak maken.

Trefwoorden: #aandrijving, #Digimatic, #sew, #veevoeder

Lees verder

b2b

( Foto: SEW )

ENGINEERINGNET.BE -- Op donderdag 12 augustus 2012 rond 10 uur werd de firma Digimatic op de hoogte gebracht dat bij een niet bij naam genoemde veevoederproducent de aandrijving van een kantelmenger abnormale geluiden maakte.

De servicetechniekers repten zich te plaatse, en vermoedden al snel dat het om tandbreuk zou kunnen gaan, maar de eindklant draait onder zware productiedruk en dus kon de machine niet onmiddellijk uit dienst genomen worden. Onmiddellijk zocht men naar een leverancier van dit type aandrijving.

Bij SEW kon het juiste model met 'spoedlevering', maar het zou toch 4 weken in beslag nemen. Een zo lange stilstand was niet mogelijk voor de producent. En uiteraard is er de Wet van Murphy: donderdagavond begaf de aandrijving het volledig.

Uiteindelijk bleek in overleg tussen alle betrokken partijen, een aandrijving uit stock te kunnen, mits enkele aanpassingen. De aandrijving was niet van hetzelfde type, en er moest een tandwiel gemaakt worden zodat er via een ketting een extra overbrenging kon gebeuren.

Met die noodoplossing slaagde Digimatic er vrijdagmorgen in de menger – zij het op lagere capaciteit - aan de praat te krijgen. Initieel was er namelijk een 37kW-aandrijving geplaatst, de noodoplossing was met 22kW.

Intussen had de onderhoudsafdeling van leverancier SEW contact opgenomen met zijn productiefabriek in Finland voor een definitieve oplossing. De fabriek ging er proactief van uit dat – aangezien een tandwiel gebroken was en de menger enkele uren laten volledig uitviel – alle bewegende onderdelen zwaar zouden beschadigd zijn. Dat werd vrijdagmorgen bij nazicht inderdaad bevestigd.

De Finnen organiseerden een zending met de nieuwe aandrijving en de beschadigde stukken per vliegtuig, die zaterdagmorgen om 8 uur arriveerde. Om 16 uur was de aandrijving per taxi onderweg naar de eindklant.

Samen met Digimatic sleutelden de technici van SEW-Service vervolgens 24 uur aan de menger om de aandrijving terug volledig operationeel te maken. Zondag kon de ploeg van Digimatic de herstelde aandrijving terugplaatsen.

Maandagmorgen draaide de eindklant terug op volle productie. Ter herinnering: het was donderdagavond dat de aandrijving het definitief liet afweten en de stukken moesten per vliegtuig geleverd worden. Mooi, toch, hoe gemotiveerde mensen bergen kunnen verzetten?


ACHTERGROND
Het gaat om een aandrijving die 24/24 en 5/7 dagen per week draait. Tot het ogenblik van de uitval, was er nog geen enkel onderhoud op gebeurd (+/- 40.000 uren dienst). Deze revisie zelf is volgens leverancier SEW 100% vergelijkbaar met een nieuwe aandrijving: alle defecte componenten zijn vervangen door nieuwe originele onderdelen en na de revisie werd de aandrijving getest onder belasting op de testbank. Deze test is een optimale simulatie van de werkcondities “on-site” en garandeert de kwaliteit van het gepresteerde werk.