• 22/08/2012
  • |     BB

Dow-site in Terneuzen in volle transformatie naar industriepark

De Dow-site in Terneuzen in volop in transformatie naar een industrieterrein waar meerdere producenten fabrieken hebben. Een afzonderlijk Maintenance Value Park gaat hen servicen.

Trefwoorden: #dow, #dow benelux, #dow terneuzen, #maintenance value park, #mvp, #terneuzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dow )

ENGINEERINGNET – Het Maintenance Value Park is een stuk van het industrieterrein - naast de Westerscheldetunnel - waar de onderhoudsbedrijven van het industriepark in de toekomst een vast onderkomen zullen krijgen.

'In de procesindustrie wordt onderhoud steeds vaker uitbesteed aan een vaste groep gespecialiseerde onderhoudsbedrijven. Op het terrein van Dow Benelux in Terneuzen - de grootste opdrachtgever in de regio voor onderhoudsbedrijven - zijn dagelijks zo’n 25 onderhoudsbedrijven actief', aldus Dow in een persbericht.

'Velen hebben hun eigen kantoor, werkplaatsen en ondersteunende faciliteiten op het terrein van Dow. Deze onderhoudsbedrijven verhuizen op termijn naar het MVP'.

Maar de plannen zijn nog ambitieuzer. Bedoeling is het MVP te ontwikkelen tot een knooppunt van kennis en competenties gericht op de onderhoudsfunctie in de procesindustrie in het algemeen: 'Het MVP moet uitgroeien tot dé hotspot voor hoogwaardig onderhoud in de procesindustrie'.

In het park gaan niet alleen producenten en onderhoudsfirma's nauw samenwerken, maar worden ook de hele industrie, aannemers, en de opleidings- en kennisinstellingen bij het project betrokken.

Zo is het plan bijvoorbeeld ook om op het MVP een leer- en werkomgeving in te richten om jongeren kennis te laten maken met technische beroepen en innovatieve onderhoudstechnieken.

En dat is een goede zaak, want het tekort aan onderhoudsspecialisten en -monteurs is nijpend én structureel, zowel in Nederland als in België.