• 28/08/2012

Rivierenland's grootste zonne­stroom­energie­centrale in gebruik genomen

Transportbedrijf Van den Haak heeft 1116 zonnepanelen in gebruik genomen op het dak van het bedrijf. De zonnepanelen bedekken 40 % van het totale dakoppervlak.

Trefwoorden: #Geldermalsen, #Solar Comfort, #transportbedrijf, #Van Haak, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Deze zonnestroominstallatie is de grootste in het Rivierengebied en wekt evenveel energie op als 35 huishoudens per jaar verbruiken, namelijk 90 000 kWh. De plaatsing van de panelen past in het streven van het bedrijf om kritisch te kijken naar het energieverbruik.

Solar Comfort uit Geldermalsen plaatste de panelen en was ook in het voortraject actief met de berekening van de dakconstructie ten opzichte van het gewicht van de panelen en het regelen van subsidies.

De verwachting is om de investering in de zonnepanelen binnen 10 jaar terug te verdienen.

"In het verleden hebben we ook al verschillende maatregelen getroffen om het energieverbruik terug te dringen. Er is echt veel te halen op dat terrein. Zo hebben we de TL armaturen aangepast waarmee we maar liefst 10% bespaarde op het totale verbruik," zegt algemeen directeur Derk van den Haak.

"Onze vrachtwagens zijn uitgerust met de modernste snufjes om het verbruik van diesel te verminderen evenals de uitstoot van CO2. We hebben al jaren adviseurs langszij die ons helpen met de inkoop en het verminderen van ons energieverbruik. Momenteel gebruiken we 50% van onze energie overdag en 50% 's nachts."

"De zonnepanelen voorzien ons van 50 % van de benodigde stroom. In het weekend als ons bedrijf gesloten is leveren we stroom terug aan het net."


(bron en foto: Engineers Online)