• 30/08/2012
  • |     BB

Brenntag mag AkzoNobel's antiklontermiddel distribueren

Brenntag haalt overeenkomst binnen om AkzoNobel's antiklontermiddel voor wegenzout te verdelen in Europa, Noord-Afrika en Noord-Amerika.

Trefwoorden: #akzonobel, #antiklonter, #brenntag, #ecosel, #wegenzout

Lees verder

b2b

( Foto: Akzo Nobel, molecule van het additief )

ENGINEERINGNET -- Brenntag produceert het antiklonter additief nu al voor AkzoNobel. In die samenwerking gaan beide bedrijven nu nog een stap verder: Brenntag mag voortaan ook als agent optreden voor de verkoop aan klanten in de gladheidbestrijding in Europa, Noord-Afrika en Noord-Amerika.

Olivier Hayard, Global Director Marketing & Sales van AkzoNobel's zoutactiviteiten: "De samenleving in zijn geheel profiteert van deze innovatie: het gaat om een biologisch afbreekbaar, cyanidevrij alternatief voor de bestaande antiklontermiddelen voor wegenzout.” Het klassieke wegenzout is, zoals geweten, alles behalve vriendelijk voor het milieu.

De afgelopen drie winters zijn de ervaringen van klanten meegenomen in het onderzoeks- en ontwikkelingsproces. Gedurende de testfase werd tevens gekeken naar de praktische ervaringen met vervoer, lossen en opslag.

Het antiklontermiddel is geschikt voor gebruik in zowel electrolysezout als wegenzout. De merknaam (Ecosel) staat voor AkzoNobel's duurzame innovaties en technologieën, die binnenkort beschikbaar zullen zijn voor de mondiale zoutmarkt en de bijbehorende chemische industrie.


ACHTERGROND
Brenntag is een distributeur voor de chemische distributie. Vanuit het hoofdkantoor in Mülheim an der Ruhr, heeft het bedrijf een wereldwijd netwerk met meer dan 400 locaties in 70 landen. In 2011 genereerde de onderneming een omzet van 8,7 miljard euro (12,1 miljard dollar). De groep telt wereldwijd bijna 13.000 medewerkers. In België zijn er drie vestigingen: in Antwerpen, Moeskroen en Deerlijk.