• 30/08/2012
  • |     BB

Helft Belgen niet tevreden over zijn baas

Bijna de helft van de Belgen is helemaal niet tevreden over zijn of haar baas. Dat blijkt uit een onderzoek van de jobsite StepStone.

Trefwoorden: #jobs, #stepstone, #vacatures

Lees verder

HR

( Foto: ASML )

ENGINEERINGNET.BE -- Maar liefst 49% van de Belgen zegt helemaal niet gelukkig te zijn met hun manager. 38% van de Belgen is positiever, zij zeggen dat ze niet mogen klagen, dat hun manager zijn of haar best doet. 13% van de Belgen is heel enthousiast, zij zeggen dat ze de beste manager hebben die er bestaat.

De resultaten zijn toch verbazend. Uit een ander onderzoek van StepStone blijkt dat respect van het management de belangrijkste factor is voor welzijn op het werk. Een gelukkige werkplek hangt dus voor een groot deel af van de houding van het management.

“We merken dat het loon lang niet de belangrijkste reden is waarom mensen tevreden zijn in hun job. Daarom deden we onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt en de band met hun manager blijkt heel belangrijk te zijn".

"Het is dan ook spijtig dat we vaststellen dat veel mensen problemen hebben met hun manager. De economische situatie zorgt natuurlijk voor meer stress op de werkvloer en dat komt ook de band met de managers niet ten goede..."

"Voor bedrijven is dit natuurlijk ook interessante informatie, zij besteden best voldoende aandacht aan het coachen en begeleiden van hun managers, en ze doen er goed aan op de hoogte te blijven van de sfeer op de werkvloer”, zegt Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België.

Aan dit onderzoek namen 1011 bezoekers van de Stepstone-website deel. StepStone is een dochteronderneming van Axel Springer Digital Classifieds GmbH.