• 30/08/2012
  • |     BB

EuroSkills-kampioenschap test vakkennis technische jongeren

430 jongeren uit 24 landen demonstreren hun technische vaardigheden tijdens kampioenschappen in Spa-Francorchamps.

Trefwoorden: #euroskills, #Francorchamps, #huron, #opleidingen

Lees verder

opleidingen

( Foto: Huron )

ENGINEERINGNET.BE -- Van 4 tot 6 oktober 2012 is het circuit van Spa-Francorchamps gastheer van de derde editie van EuroSkills. De inrichters van deze Europese kampioenschappen willen vooral de technische beroepen promoten, door de technische vaardigheden en vakbekwaamheid van jongeren op een ludieke manier in de verf te zetten.

EuroSkills is dus niet zo maar een wedstrijd. Hoewel de competitie voor iedereen openstaat op voorwaarde dat je jonger bent dan 26 jaar, focust hij vooral op de combinatie van werken en leren - de zogenaamde 'sandwich'-cursussen - en op stages.

"We hechten grote waarde aan het ondersteunen en aanmoedigen van jonge mensen die cursussen of stages hebben afgerond. De jongeren van vandaag zijn de ingenieurs en managers van morgen", aldus Bernard Echevard, Managing Director van Huron, één van de sponsors van het event.

In totaal zullen bijna 430 deelnemers uit 24 landen het gedurende drie dagen tegen elkaar opnemen ten overstaan van een grote menigte, met slechts één doel voor ogen - de beste te zijn in hun vak.

Alle sectoren van de economie zijn vertegenwoordigd, van industrie tot dienstverlening, van food tot auto's, en van de bouw en aanverwante beroepen tot de landbouw.

Sponsors stellen machines en gereedschappen ter beschikking, zoals het Franse Huron dat voor vier freesmachines zorgt.


ACHTERGROND
EuroSkills, 4 tot 6 oktober 2012, circuit van Spa-Francorchamps