• 04/09/2012

LRM verkoopt aandelen Alro aan management

Na herstel Alro, verkoopt de Limburgse investeringsmaatschappij LRM haar participatie in Alro Holdings aan het management.

Trefwoorden: #alro, #lrm

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De Limburgse investeringsmaatschappij LRM verkoopt haar participatie in Alro Holdings aan het management.

De groep had zwaar te lijden onder de mondiale crisis. De omzet daalde in 2009 met meer dan 66% tot 50 miljoen euro. Extra middelen waren toen noodzakelijk om het hoofd boven water te houden. Nu, net geen drie jaar later, knoopt de groep terug aan met positieve cijfers. De omzet is terug gestegen tot meer dan 75 miljoen euro, hetgeen een stijging vertegenwoordigt van 50% op drie jaar tijd.

De realisatie van de huidige ommekeer is in grote mate te danken aan de inspanningen, de gedrevenheid en het enthousiasme van het huidige management. Volgens LRM is het dan ook een bijzonder positieve evolutie voor Alro dat het management nu de kans krijgt om medeaandeelhouder van de groep te worden. Jan Craenen (CEO), Jan Ramaekers (CFO), Patrick Bloemen (Commercieel directeur) en Carl Bruynseels (Technisch directeur) treden toe tot het aandeelhouderschap van Alro.

Stijn Bijnens CEO LRM: “Met de investering in de zwaar door de crisis getroffen automotivebedrijven Punch Powertrain, VCST en Alro nam LRM haar verantwoordelijkheid op voor de Limburgse maakeconomie en in het belang van de Limburgse tewerkstelling. Vandaag zijn we bijzonder tevreden dat de drie bedrijven er allemaal in geslaagd zijn om hun ommekeer te realiseren. Het feit dat het management onze participatie vandaag kan overnemen biedt Alro alle kansen op een mooie toekomst.”

ALRO werd in 1976 opgericht door de heer Luc Thijs. Samen met zijn team heeft hij de onderneming uitgebouwd tot een groep van meerdere business units: de ALRO GROUP.

Binnen de ALRO GROUP is de business unit ‘ALRO’ gespecialiseerd in het lakken van kunststoffen en metalen onderdelen van auto’s, trucks, industriële voertuigen en andere industrieën. Naast de oorspronkelijke productie-eenheden in Belgisch Limburg (ALRO NV, WCA-ALRO NV, RECITECH NV), is de groep eveneens actief aanwezig in Oost-Europa (ALRO SLOVAKIA SRO).


(KV) (afbeelding Alro)