• 04/09/2012
  • |     BB

Ecover grootste producent van ecologische onder­houds­producten ter wereld

Door de overname van het Amerikaanse Method wordt Belgische Ecover de grootste producent van ecologische was- en schoonmaak­producten ter wereld.

Trefwoorden: #ecover, #malmberg, #method, #milieu, #Philip Malmberg

Lees verder

nieuws

( Foto: Ecover, Philip Malmberg )

ENGINEERINGNET -- Belgisch producent van ecologische was- en schoonmaakproducten Ecover meldt de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Method uit San Francisco. Door de combinatie van de twee ontstaat de grootste producent van milieuvriendelijke onderhoudsproducten ter wereld.

Het is de bedoeling dat beide merken naast elkaar blijven bestaan. Wel beschikken ze samen over een distributienetwerk dat zich uitstrekt over Europa, de VS, Azië en Australië.

Ecover en Method hebben allebei een stevige traditie in het gebruik van plantaardige en duurzame ingrediënten en innovatieve verpakkingen.

De twee bedrijven zijn samen goed voor een bruto-omzet van zo’n 200 miljoen dollar en een tewerkstelling van een driehonderdtal mensen.

Er komt, volgens het ons toegezonden persbericht 'ook een gezamenlijke aanpak op het vlak van innovatie en onderzoek en ontwikkeling'.

Philip Malmberg, CEO van Ecover: "De fusie van deze twee bedrijven biedt ons een strategische positie op de Amerikaanse markt – de grootste en snelst groeiende markt voor milieuvriendelijke schoonmaakproducten – en Method krijgt een Europese partner".

Het overnamebedrag werd niet meegedeeld.


ACHTERGROND
Ecover werd opgericht in België in 1979 door een team van sterk gemotiveerde milieupioniers. Zij ontwikkelden een fosfaatvrij waspoeder. In 2012 heeft Ecover 35 verschillende producten die worden verdeeld in 40 landen.
Method is in de VS een succesvol maatschappelijk geëngageerd merk van schoonmaak-, was- en lichaamsverzorgingsproducten. Het merk is te vinden in meer dan 40.000 winkels in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. Het bedrijf werd door Inc.500 vermeld als het op zes na snelst groeiende privébedrijf in de VS.