• 05/09/2012
  • |     BB

Fusie van PHL en XIOS zal 'Hogeschool PXL' heten

Provinciale Hogeschool Limburg en XIOS maken naam van nieuwe gefusioneerde school bekend: Hogeschool PXL. De fusie gaat in 2013 van start.

Trefwoorden: #hogeschool, #hogeschool pxl, #phl, #Provinciale Hogeschool Limburg, #xios

Lees verder

opleidingen

( Foto: XIOS )

ENGINEERINGNET.BE -- Dat Provinciale Hogeschool Limburg (Hasselt) en XIOS (Diepenbeek) in 2013 de handen in elkaar slaan, was al langer bekend.

Tussen 22 juli en 15 augustus nodigden zij de Limburgers via een website uit om hun zegje te doen over de naam van de nieuwe hogeschool. Die stemden voor 'Hogeschool PXL'.

Gedeputeerde van onderwijs Frank Smeets en voorzitter van de nieuwe hogeschool: “De nieuwe hogeschool zal met 7.000 studenten de grootste van Limburg zijn. Net als de Universiteit Hasselt zijn we stevig verankerd in het Limburgse weefsel".

"De nieuwe naam moet dan ook gedragen worden door zoveel mogelijk mensen, zowel in als tot ver buiten Limburg. Met meer dan 2.000 deelnemers was de wedstrijd alvast een groot succes".

Het Belang van Limburg kopte onlangs nog dat ook de Katholieke Hogeschool Limburg een fusie zou plannen, in dit geval met de Katholieke Hogeschool Leuven. De onderhandelingen daarover zouden al volop aan de gang zijn. Als de fusie slaagt, ontstaat meteen de grootste hogeschool van Vlaanderen, met 13.000 à 14.000 studenten.