• 10/09/2012
  • |     BB

Keppel Seghers mag Waste-to-Energy centrale bouwen in Polen

Een consortium onder leiding van Keppel Seghers Belgium heeft een contract in de wacht gesleept voor de engineering en bouw van een 'Waste-to-Energy'-centrale in het Poolse Bialystok.

Trefwoorden: #budimex, #cespa, #keppel, #keppel segjers, #waste to energy

Lees verder

Nieuws

( Foto: Keppel Seghers )

ENGINEERINGNET -- Het 'Engineering, Procurement and Construction'-contract voor de installatie, die zowat 372 ton afval per dag zal verwerken, werd toegewezen door de lokale afvalbeheersmaatschappij LECH en is volgens het bedrijf 'goed voor een waarde van ongeveer 79 miljoen euro'.

Keppel Seghers Belgium zal ongeveer de helft van het project uitvoeren (49,6%) door de levering van de 'Waste-to-Energy'-technologie. Het overige werk zal gebeuren door de consortium partners: het Poolse Budimex en het Spaanse Cespa.

Eens operationeel zal de installatie ongeveer 120.000 ton afval per jaar verwerken, waardoor de hoeveelheid huishoudelijk afval die op dit moment nog gestort wordt op de site in Hryniewicze zal teruggebracht worden van 90% tot 12%.

De installatie zal tijdens de zomers 7,5MW elektriciteit leveren en tijdens de winters 5 MW elektriciteit plus 17,5MW thermische energie aan het stadsverwarmingsnetwerk.

Vooropgestelde startdatum van het project is het eerste kwartaal van volgend jaar. Verwachte einddatum van het project is voorzien in 2015.

Financiële details werden niet bekendgemaakt.