• 10/09/2012
  • |     BB

Vier dynamische verkeersborden kosten 1 miljoen euro

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits trekt dit jaar 25 miljoen euro uit voor het versneld invoeren van 'dynamisch verkeersmanagement'.

Trefwoorden: #agenschap wegen en verkeer, #crevits, #dmv, #hilde crevits, #verkeersmanagement

Lees verder

nieuws

( Foto: hildecrevits.be )

ENGINEERINGNET.BE -- 'Investeren in dynamisch verkeersmanagement vindt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heel belangrijk'. Dat staat te lezen in een persbericht op de website van de minister.

Zo installeert het Agentschap Wegen en Verkeer binnenkort 4 dynamische informatieborden: twee borden op de A12 ter hoogte van het knooppunt met de N16 in Willebroek en twee op de E19 ter hoogte van Mechelen. De werken worden ’s nachts uitgevoerd zodat de hinder tot het minimum beperkt blijft.

Uit hetzelfde persbericht blijkt ook dat de prijs voor installatie en aankoop van één zo'n bord 250.000 euro kost. Crevits investeert momenteel versneld in zogenaamd 'dynamisch verkeersmanagement'. Dit jaar wordt er in totaal 25 miljoen euro voor uitgetrokken. In 2007 was dat nog maar 4 miljoen euro.


ACHTERGROND
DVM-infrastructuur maakt het mogelijk om verkeersstromen verstandig te ‘geleiden’ en omvat zowel systemen voor detectie als systemen om het verkeer te ‘sturen’. De detectielaag, zoals meetlussen in het wegdek en verkeerscamera’s, moeten ervoor zorgen dat de verkeersstroom realtime in beeld kan worden gebracht in een verkeerscentrum.

Met de dynamische informatieborden worden weggebruikers vanuit het Vlaams Verkeerscentrum tijdig geïnformeerd en aangestuurd bij bijvoorbeeld hindernissen, incidenten, files of wegenwerken. Via de borden kan ook snel alternatief routeadvies gegeven worden.