• 11/09/2012
  • |     BB

Tip voor starters: waar klopt u aan voor risicokapitaal?

Een hart onder de riem voor wie er over denkt een nieuw bedrijf op te richten, maar bot vangt bij de banken: het Agentschap Ondernemen heeft 67 risicokapitaalverschaffers opgelijst.

Trefwoorden: #agentschap ondernemen, #risicokapitaal, #starter, #venture capital

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agentschap Ondernemen )

ENGINEERINGNET.BE -- Venture capital, of risicokapitaal, vinden is in België nog altijd geen sinecure. Net als bij subsidies van de overheid, zien starters vaak het bos niet meer door de bomen, en is het moeilijk de kapitaalverschaffer met het juiste profiel en interessegebieden op te sporen.

En gezien de economische situatie en hun eigen penibele situatie, staan de banken alles behalve te springen om te investeren in ideeën met een hoger risicogehalte dan normaal.

Daarom is de oplijsting van het Vlaamse Agentschap Ondernemen zonder meer een goed initiatief. De brochure geeft een overzicht van het risicokapitaalaanbod in Vlaanderen en is gebaseerd op de vrijwillige medewerking van de maatschappijen, zo stelt het Agentschap op zijn website.

Let wel: de risicokapitaalverschaffers die uitsluitend meerderheidsbelangen nemen met een tijdelijk karakter, en de maatschappijen die enkel interesse hebben wanneer er meer dan 5 miljoen euro nodig is, zijn niet opgenomen.

Er zijn drie groepen: de publieke en private risicokapitaalverschaffers, en de 'andere financieringsinitiatieven'.

Handig is dat per kapitaalverschaffer een fiche is gemaakt met een aantal basisgegevens: sectorale voorkeur, financieringsvormen, investeringsstadium en minimale en maximale deelname.


ACHTERGROND
De brochure kan gratis gedownload worden van de website van het Agentschap Ondernemen via:
Overzicht van de risicokapitaalverschaffers vlaanderen 2012