• 13/09/2012
  • |     BB

Boskalis mag vier olie-installaties in Irak exploiteren

Smit Lamnalco (Boskalis) haalt 'Single Point Mooring'-exploitatiecontract binnen voor vier offshore olie-verladingsinstallaties in Irak.

Trefwoorden: #boskalis, #Lamnalco, #Petrofac, #smit

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET -- Smit Lamnalco, een onderdeel van de baggergroep Boskalis, meldt dat het een contract heeft verworven voor zowel de exploitatie als het onderhoud van vier zogenaamde 'Single Point Mooring'-systemen.

Het contract is afkomstig van Petrofac en bestemd voor het Iraq Crude Oil Export Expansion Project, 20 km uit de kust van het Al Fao-schiereiland.

ICOEEP, een van de grootste strategisch projecten die het Iraakse ministerie van olie de afgelopen jaren lanceerde, past in een masterplan van de Iraakse regering om de offshore verladingscapaciteit van ruwe olie drastisch te verhogen.

De waarde van het jaarcontract bedraagt naar verluidt circa USD 70 miljoen (Boskalis-aandeel 50%) en de dienstverlening zal in november 2012 aanvangen'.

Via twee jaarlijkse verlengingsopties zou de potentiële contractwaarde USD 200 miljoen bedragen, aldus de baggeraar in een persbericht.

Smit Lamnalco is de afdeling van Boskalis die transport van olie en aardgas faciliteert middels het leveren van maritieme- en terminaldiensten.