• 17/09/2012

Nieuwe fabrikant Trayco gaat kabeldraagsystemen bouwen in Oudenaarde

Mede-prichter Geert Ballet: "Ons opzet is vooral het marktaandeel van de buitenlandse producenten te doen dalen"

Trefwoorden: #ballet, #coupure, #ecl, #ento, #trayco

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Productie-eenheden die uit het niets opstarten: het is eens wat anders dan nieuws over productiebedrijven die verhuizen naar financieel interessantere oorden. Toch is dat precies wat Trayco doet: het start een nieuwe fabriek op om kabeldraagsystemen te gaan bouwen.

Het management heeft alvast ervaring. Eén van de oprichters is Geert Ballet, die meer dan zeventien jaar actief is geweest bij Vergokan en de dagelijkse leiding over Trayco voor zijn rekening neemt.

Daarnaast is er ook sales manager Peter Verleyen met twaalf jaar ervaring in de installatiewereld waarvan zes jaar in de markt van kabeldraagsystemen. Kwaliteitsmanager is Kurt Coppens, tien jaar ervaring in r&d in deze markt.

Trayco heeft in totaal al een tiental medewerkers en is ondergebracht in een nieuw pand, gelegen achter de Vento-gebouwen aan het Oudenaardse bedrijvenpark Coupure.

Met de opstart is een totale investering van ongeveer 4 miljoen euro gemoeid. Bedoeling is operationeel klaar zijn te zijn voor de installatiebeurs "ECL 2012", die plaatsvindt op 20 en 21 september.

Ballet: “De Belgische markt van kabeldraagsystemen is goed voor zowat 45 miljoen euro, waarvan 25% voor rekening van lokale producenten. Ons opzet is vooral het marktaandeel van de buitenlandse producenten te doen dalen en onze omzet over een periode van pakweg vijf jaar gecontroleerd te kunnen laten groeien tot ongeveer 10% van dat marktaandeel." (bron: Vraagenaanbod, PDC)