• 17/09/2012
  • |     BB

Kick-off voor Strategisch Leerplatform van Vlaamse regering

26 projecten in kader van Nieuw Industrieel Beleid van Kris Peeters wisselen ervaringen uit via 'Strategisch Leerplatform voor Nieuw Industrieel Ondernemen'.

Trefwoorden: #kris peeters, #nib, #nieuw industrieel beleid, #nieuw industrieel ondernemen, #peeters, #strategisch leerplatform

Lees verder

Nieuws

( Foto: ©lowette )

ENGINEERINGNET.BE -- Vlaams minister-president Kris Peeters heeft het startschot geven voor het 'Strategisch Leerplatform voor Nieuw Industrieel Ondernemen'.

Dat is - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden - geen platform voor het onderwijs, maar een overlegorgaan waarlangs kennis opgedaan met de eerste 26 projecten in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid, zal uitgewisseld worden.

Na iets meer dan een jaar Nieuw Industrieel Beleid stelt de Vlaamse regering al heel wat zaken opgestart te hebben: 'de Industrieraad werd opgericht, er werden middelen vrijgemaakt om de transformatie te ondersteunen, de 50 acties van het NIB komen op kruissnelheid, en de eerste projectoproep werd in juni afgerond met een selectie van 26 projecten die nu van start gaan'.

Om tot een maximale kruisbestuiving te komen, zullen de betrokkenen bij deze 26 projecten ervaringen kunnen uitwisselen via dit 'Strategisch Leerplatform'. De idee is dat de betrokkenen van elkaar leren over wat bijvoorbeeld wel dan niet werkt en waar op moet gelet worden.

Ter herinnering: het doel van het Nieuw Industrieel Beleid van Kris Peeters is het omvormen van onze industrie naar de fabriek van de toekomst. De minister-president kende destijds 8,4 miljoen euro toe aan overkoepelende federaties om hen toe te laten te experimenteren met nieuwe benaderingen.

De kick-off vond plaats in het Huis van de Automobiel, en kon rekenen op een grote opkomst van de vertegenwoordigers van alle sectorfederaties, bedrijfsorganisaties en de academische wereld.