• 18/09/2012
  • |     BB

Open Bedrijvendag 2012 in teken van 'Fabriek van de Toekomst'

De Open Bedrijvendag staat in 2012 in het teken van de 'Fabriek van de Toekomst' van de Vlaamse overheid. Sinds kort tekent Roularta voor de organisatie.

Trefwoorden: #open bedrijvendag, #roularta

Lees verder

Nieuws

( Foto: Roularta )

ENGINEERINGNET.BE -- De Open Bedrijvendag is zonder meer het grootste eendagsevenement van Vlaanderen. Het vindt telkens plaats op de eerste zondag van oktober. Dit jaar is dat dus op 7 oktober, van 10u tot 17u.

Wat in 1990 door bedenker en organisator Yves Lejaeghere in het leven werd geroepen als een opendeur van één chemische bedrijf, is vandaag uitgegroeid tot het grootste eendagsevenement in België: meer dan 1 miljoen bezoekers, gemiddeld een 450-tal deelnemende bedrijven en een omzet van 3,6 miljoen euro.

Sinds de eerste editie in 1990 stelden alles bij elkaar reeds 7.000 bedrijven, zowel klein als groot, de deuren open om het grote publiek een blik achter de schermen te gunnen. Er is ook een Waalse tegenhanger: Journée Découverte Entreprises.

De rode draad is dit jaar 'De Fabriek van de toekomst' en 'Vlaamse Innovatie in Actie', initiatieven van de Vlaamse regering. De Fabriek van de Toekomst gaat over slimme, mensgerichte, ecologische fabrieken die in sterke netwerken zijn verbonden waardoor ze goed kunnen inspelen op klanten en leveranciers.

Daarnaast stelt de Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen, als Federatie in de kijker, ook 9 beschutte werkplaatsen open voor het grote publiek.

Opgelet: voor een aantal bedrijven is reservatie vooraf verplicht. Dat is bijvoorbeeld het geval met het Europese IRMM, het Instituut voor Referentiematerialen- en Metingen in Geel, Belgoprocess in Dessel (volzet) en staalproducent ArcelorMittal in Gent.

Je kunt bij de communicatiedienst van je stad of gemeente ook een speciaal magazine afhalen, met info over de deelnemende bedrijven en het innovatieparcours.

Sinds 30 september 2012 zijn Open Bedrijvendag en la Journée Découverte Entreprises in handen van Roularta en het eventementenbureau Twice (25% Roularta).


Info: www.openbedrijvendag.be