• 20/09/2012
  • |     BB

ERP: beschutte werkplaatsen professionaliseren hun supply chains

Beschutte werkplaats Werminval vervangt op maat gemaakt ERP-systeem door standaard SAP-software. Een trend? 'Broodnodig', stelt directeur Van den Eynde, 'we moeten onze klanten volgen'.<br>

Trefwoorden: #beschutte werkplaats, #ctac, #erp, #sap, #supply chain, #wermival

Lees verder

Nieuws

( Foto: SAP )

ENGINEERINGNET.BE -- Bij de beschutte werkplaatsen is er een trend naar professionalisering aan de gang. Kwaliteit, communicatie, certificatie, rapportage en een meer gestroomlijnde aanpak wint aan belang.

“Om deze evolutie te volgen heb je een sterk ERP-systeem nodig”, vertelt Jan Van den Eynde, directeur van Werminval. “Dat is zeker nodig met onze complexe mix aan activiteiten. We willen niet dat informatica ons zou hinderen in het uitbouwen van onze activiteiten met grote klanten zoals de Haven van Antwerpen en United Biscuits.”

De activiteiten van Werminval gaan verpakking, onderhoud en metaalbewerking tot assemblage voor multinationals uit de regio.

Werminval is een beschutte werkplaats in Antwerpen die ruim 300 medewerkers te werk stelt en zowat 200 klanten telt. De werkplaats had al verschillende ERP-systemen die niet geïntegreerd waren. Daardoor was er veel manuele input nodig. Dat brengt meer kans op fouten met zich mee, zorgt voor een meerkost en frustratie.

Service provider Ctac stelde een software voor, bestaande uit SAP business All-in-One, aangevuld met Ctac’s eigen template voor beschutte werkplaatsen.

Vele grote klanten van Werminval werken naar verluidt al met SAP of schakelen ernaar over. Werminval moest naar eigen zeggen volgen: 'Een leverancier die ook met SAP werkt, maakt het gemakkelijker om mee samen te werken. In veel gevallen is dat een extra overtuigingsmiddel bij potentiële klanten'.


,

ACHTERGROND
Ctac is een SAP service provider met een sterke focus op middelgrote ondernemingen in de retail, groothandel en professional services. Binnen Benelux neemt Ctac met meer dan 600 klanten en 500 consultants een belangrijke rol in de SAP community. Naast implementatie partner is Ctac erkend als opleider (KMO portefeuille) en als top-tier hosting en support center met meer dan 700 servers in beheer.