• 20/09/2012

Basisloon van ICT’ers met 4,5% gestegen in 2012

Het basisloon van de Belgische IT'er in de ICT-sector is in 2012 met 4,5% gestegen, vergeleken met 4,4% voor de generieke markt. De meeste IT-bedrijven passen hun 'car policy' aan.

Trefwoorden: #agoria, #basisloon, #hudson, #ict

Lees verder

Nieuws

( Foto: IBM )

ENGINEERINGNET.BE -- Half september 2012 werden de resultaten bekendgemaakt van de jaarlijkse Tell-IT-salarisstudie. Aan deze enquête, die voor de dertiende keer op rij door Hudson in samenwerking met Agoria ICT werd uitgevoerd, namen 43 bedrijven uit de sectoren ICT services & solutions en telecom deel.

De studie biedt representatieve informatie over het beloningsbeleid voor specifiek ICT’ers in de ICT-sector.

Basisloon: + 4,5%
In 2012 steeg het mediane basisloon (ten opzichte van 2011) in de Belgische ICT-sector met 4,5%, waarvan 3,2% toe te schrijven is aan de indexering en slechts 1,3% aan een aanvullende loonstijging.

Dat is iets meer dan in de generieke markt, waar de basislonen met 4,4% (1,1% excl. index) stegen. De ICT’ers die buiten de ICT-sector actief zijn, zagen hun basisloon in 2012 sneller stijgen (5,2% of 1,9% exclusief indexatie).

Totale loonpakket: +6,7%
Het totale mediane loonpakket (som van basis- en variabel loon) steeg in 2012 met 6,7% (of 3,5% excl. indexatie), wat ook meer is dan de 6%-stijging (3,6% excl. indexering) die in 2011 werd vastgesteld.

In de ICT-sector komt variabele verloning nog altijd meer voor dan in andere sectoren. In vergelijking met 2011 gaan ook meer bedrijven hun totaal loonpakket optimaliseren. Een opmerkelijk verschil met 2011 is dat bonussen niet langer (uitsluitend) in cash worden uitbetaald.

Aangepaste car policy
De meeste respondenten meldden dat ze hun car policy hebben aangepast. Er is een duidelijke verschuiving naar bedrijfswagens met een lagere CO2-uitstoot en lagere catalogusprijs, terwijl de hybride wagens in de sector kennelijk aan een opmars bezig zijn.


(bron: Agoria)

Bent u op zoek naar een nieuwe job? Of bent u er wel voor de vinden als de juiste jobaanbieding zich aanbiedt? Raadpleeg de Top Jobs in onze Engineeringnet Jobbank