• 21/09/2012
  • |     BB

Tata mag 50.000 ton rails leveren voor Franse hogesnelheidslijn

Tata Steel heeft een intentieverklaring gekregen van Eiffage Rail voor de levering van hogekwaliteit rails voor een nieuwe 182 km lange hogesnelheidslijn in Frankrijk.

Trefwoorden: #lahaye, #tata, #tata steel

Lees verder

b2b

( Foto: Tata Steel )

ENGINEERINGNET -- Tata Steel zal ongeveer 50.000 ton aan rails leveren voor de nieuwe Bretagne - Loirevalei lijn, die de steden van Le Mans en Rennes zal verbinden.

Het staal zal worden geproduceerd in het Engelse Scunthorpe, alvorens tot rails te worden gewalst in de staalfabriek van Tata Steel in Hayange, voor levering vanaf 2015. Met de order is volgens Tata 'waarschijnlijk een bedrag gemoeid van rond 50 miljoen euro'.

Gérard Glas, hoofd van de Tata Steel Rail Sector: “Dit is het tweede hogesnelheidsspoorlijnproject dat het afgelopen jaar aan ons is gegund. We zullen rails leveren van elk 108 meter lang, waardoor we de passagiers een soepeler rijervaring kunnen bieden, terwijl de onderhoudskosten lager zijn.”

In 2011 haalde Tata Steel al een grote bestelling binnen voor een nieuwe 302 km lange hogesnelheidslijn tussen de Franse steden Tours en Bordeaux. En in 2009 tekende het Franse spoorwegbedrijf SNCF een contract voor 350 miljoen met Tata Steel voor de aankoop van rails voor maximaal zes jaar.

Tata Steel leverde uit de Hayange fabriek de rails voor de spoorlijn waarop een TGV het wereldsnelheidsrecord voor treinen brak in 2007. De Franse trein bereikte toen een snelheid van 574.8 km/uur tussen Parijs en Straatsburg.


ACHTERGROND
Het Le Mans - Rennes spoorlijnproject is één van de grootste in Europa en zal worden gerealiseerd door het Franse bouwbedrijf Eiffage. De nieuwe lijn wordt een uitbreiding van een bestaande hogesnelheidslijn die de reistijd tussen Parijs en Rennes zal verkorten met 37 minuten. Het project zal naar verwachting 10.000 banen creëren gedurende de bouwfase en zal worden afgerond in 2016.